.st0{fill:#FFFFFF;}

Martirii pandemiei 

Articole | 09/10/2021

Printre noi există martiri ai pandemiei despre care nu vorbește nimeni. Martirii aceștia nu sunt vaccinații ori nevaccinații.

Nici cei care încearcă să convingă pe alții să se vaccineze ori să nu se vaccineze.

Adevărații martiri sunt cei care refuză vaccinarea din motive de conștiință ori convingeri religioase și preferă moartea în locul vaccinării.

Un trend inuman și murdar prinde tracțiune în lumea occidentală: persoanele care necesită transplant de organe nu o pot face dacă nu se vaccinează. Mi-a atras atenția în acest sens o știre îngrijorătoare din Colorado.

O creștina în stadiul 5 de insuficiență renală are nevoie de un transplant de rinichi pentru a-și salva viața.

Spitalul i-a condiționat transplantul de vaccinarea împotriva covidului. Creștina a respins condiționarea din motive de conștiință și convingeri religioase:

"fiind creștină, nu pot contribui la nimic care implică avortul copilașilor, iar sanctitatea vieții pentru mine e prețioasă"
"as a Christian, I can't support anything that has to do with abortion of babies, and the sanctity of life for me is precious".

Femeia este convinsă că vaccinurile curente sunt rezultatul experimentelor pe fătul nenăscut ori avortat.

Dacă, în final, convingerea femeii este sau nu corectă, este irelevant. Relevanța este convingerea ei, de loc imaginară, că vaccinurile ar putea fi rezultatul unor experimente neetice.

Mulți oameni refuză anumite medicamente ori produse de consum care implică experimente pe animale.

Nimeni nu stigmatizează persoanele care împărtășesc aceste convingeri. De ce atunci să nu respectăm oamenii care gândesc ca această femeie?

Aș spune, în plus, că ar trebui, cu atât mai mult, să respectăm convingerile persoanelor care gândesc la fel ca ea.

La urma urmelor e vorba de ființe umane, create după chipul și asemănarea Creatorului.

Mă întreb câți dintre noi am face la fel ca ea. În ea putem ușor vedea imaginea înaintașilor noștri în credință.

Adevărații martiri ai creștinismului nu au fost cei care s-au lepădat de creștinism când a izbucnit persecuția, nici cei care nu s-au lepădat.

Au fost aceia care nu s-au lepădat de credință știind dinainte că rezultatul final va fi moartea.

Creștina din Colorado are doar 56 de ani. Cu un transplant reușit ușor ar mai putea trăi încă 28 de ani, probabil în pace, liniște și fără stres.

Dar a ales să fie un exemplu demn de urmat pentru mulți dintre noi, cei care ne afirmăm creștinismul doar la sărbători și Duminica, nu în vremuri ori situații ostile.

Pentru aceia dintre noi care nu purtăm în conștiința noastră, dar mai ales în viața zilnică, credința creștină, valorile creștine și convingerile creștine.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.