.st0{fill:#FFFFFF;}

Mii de rapoarte legate de dereglări menstruale și tulburări de reproducere în urma vaccinurilor COVID 

Articole | 24/04/2021

19 aprilie 2021 (LifeSiteNews) - Mii de femei din întreaga lume raportează întreruperi ale ciclului menstrual după ce au primit vaccinuri împotriva COVID-19.

Sistemul guvernamental britanic de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri a adunat peste 2.200 de rapoarte de tulburări de reproducere după vaccinarea împotriva coronavirusului, inclusiv sângerări menstruale excesive sau absente, menstruație întârziată, hemoragii vaginale, avorturi spontane și nașteri de copii morți.

În Marea Britanie, în sistemul național de sănătate Yellow Card au fost înregistrate 2.233 de rapoarte de “tulburări de reproducere și mamare” după primirea vaccinurilor AstraZeneca și Pfizer.

Legat de vaccinul AstraZeneca, până la data de 5 aprilie, Programul Yellow Card din Marea Britanie raportează 1.465 de reacții care implică aparatele de reproducere (masculin și feminin), precum și 19 avorturi spontane, cinci nașteri premature și două nașteri de copii morți.

Alte 768 de rapoarte de "tulburări de reproducere și mamare" au fost înregistrate pentru vaccinul Pfizer în Marea Britanie, precum și 42 de "avorturi spontane", cinci nașteri premature și două nașteri de copii morți.

Cazurile de tulburări de reproducere masculină sunt mai puține, dar cele 75 de rapoarte Yellow Card privind vaccinul AstraZeneca includ 63 de reacții de disfuncție erectilă, 50 de cazuri de durere testiculară, 11 cazuri de durere și inflamare scrotală și trei rapoarte de hematospermie sau prezență de sânge în spermă.

În cazul vaccinului Pfizer, Yellow Crad include 22 de rapoarte de durere testiculară și scrotală și 21 de cazuri de disfuncții sexuale.

The Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) din Statele Unite documentează complicații reproductive similare.

“Menstruația mea a fost întotdeauna regulată. Perioada așteptată trebuia să înceapă la data de 22/02/2021 (după a doua doză de vaccin) iar sângerarea nu a avut loc”, a raportat o femeie în vârstă de 25 de ani din Pennsylvania, care a primit ambele doze de vaccin Moderna administrat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

VAERS include, de asemenea, 26 de rapoarte de avort spontan sau alte evenimente de "deces fetal" după vaccinările împotriva COVID.

Moderna și Pfizer nu au răspuns imediat la întrebările privind efectele secundare ale vaccinurilor lor asupra fertilității. “S-a sugerat în mod incorect că vaccinurile COVID-19 vor cauza infertilitate din cauza unei secvențe de aminoacizi comune în proteina spike a SARS-CoV-2 și o proteină placentară", a susținut însă Jerica Pitts, reprezentant Pfizer, într-un e-mail către Associated Press în decembrie. “Secvența este totuși prea scurtă pentru a da naștere în mod plauzibil la autoimunitate.”

Nu au fost efectuate studii pe animale pentru a investiga reacția încrucișată a proteinei spike, care face parte din compoziția vaccinurilor COVID, cu Syncytin-1 pentru a determina dacă poate apărea sau nu autoimunitatea.

În Israel, Ministerul Sănătății a raportat că a primit 13 rapoarte de la femei cu sângerări menstruale abundente și neregulate până la jumătatea lunii februarie, deși femeile cu vârsta sub 45 de ani nu au fost eligibile pentru a primi vaccinul până la sfârșitul lunii ianuarie.

Ministerul Sănătății a declarat că Pfizer, al cărui vaccin se află în circulație în Israel, nu a raportat nicio neregulă menstruală în cadrul testelor clinice ale acestuia.

Fiona Cookson, responsabilă de relațiile cu mass-media, de la AstraZeneca, în Marea Britanie, a declarat că compania nu are un răspuns oficial cu privire la plângerile legate de reproducere și că Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor de sănătate (MHRA) a guvernului britanic ar fi responsabilă pentru monitorizarea și supravegherea acestor efecte secundare, mai degrabă decât producătorul vaccinului.

Pagina web a Yellow Card raportează că până la data de 5 aprilie, în Marea Britanie au fost distribuite 20,6 milioane prime doze ale vaccinului AstraZeneca, iar din a doua doză un milion.

Moderna și Pfizer nu au răspuns imediat la întrebările privind efectele secundare ale vaccinurilor lor asupra reproducerii.

"Deși datele disponibile nu indică niciun efect advers asupra sarcinii, nu există dovezi suficiente pentru a recomanda administrarea vaccinurilor COVID-19 în timpul sarcinii", potrivit broșurii guvernamentale. Cu toate acestea, standardul de practică a fost acela de a recomanda vaccinul dacă se consideră că beneficiile sale ar depăși riscurile.

Dr. Simone Gold din America's  Frontline Doctors a subliniat natura experimentală a vaccinurilor, care au primit autorizație de utilizare în regim de urgență doar din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente și sunt încă în faza a III-a de teste clinice.

"Știm că rata de supraviețuire [de COVID-19] pentru femeile aflate la vârsta fertilă, precum și pentru copii, este extrem de mare, de peste 99,98% conform CDC, chiar și fără tratament și, cu siguranță, fără un agent biologic nou și nedovedit care este încă disponibil doar în baza unei autorizații de utilizare de urgență (EUA) ca tratament experimental", a declarat Gold într-o declarație trimisă prin e-mail către LifeSiteNews. Folosind o logică simplă de evaluare a riscurilor, decizia de a administra oricare dintre vaccinurile experimentale COVID unei femei însărcinate ar fi extraordinar de nechibzuită."

"Este o nebunie să primești acest vaccin experimental dacă ești o femeie tânără", a spus Gold. "Aș interzice categoric ca orice tânără să primească acest vaccin și este foarte lipsit de etică pentru orice medic să ofere acest vaccin oricărei tinere femei."


Articol tradus de Eliza Voicu

Sursa : Lifesite News


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.