.st0{fill:#FFFFFF;}

Modificările Climatice : Adevăr sau Isterie? 

Articole | 06/06/2021

De aproape 20 de ani a devenit practic imposibil să nu intri online și să nu dai, aproape zilnic, peste cel puțin un articol privind (presupusele) modificări climatice. Cu toate acestea, ce lipsește este diversitatea de perspective.

Fiecare articol este identic cu celălalt. Fiecare carte asupra subiectului e identică cu următoarea. Toți cei care scriu, o fac din aceeași perspectivă și nimeni nu pune la îndoială ce se scrie. Ceea ce e diferit, e domeniul în care ideologia climatică este poziționată.

Ultimul domeniu în care teoria climatică este aplicată, pe care l-am depistat, este comunitatea "minorităților sexuale". Suntem informați că, în conformitate cu diverse studii, presupusele modificări climatice au un efect mai devastator asupra "minorităților sexuale" decât asupra persoanelor cu un comportament sexual normal.

Iar 2020 a adus în discuție, ați ghicit deja, impactul (presupuselor) modificări climatice asupra pandemiei. Unii chiar au încercat să ne convingă, așa cum a făcut New York Times, că modificările climatice cauzate, ați ghicit din nou, de ființele umane, au dus la virusul chinezesc din noiembrie 2019.

O plagă chinezească, aș adăuga, cu puțin sarcasm, ținând cont de faptul că, după experții occidentali, China e codașă când e vorba de a-și aduce contribuția la prevenirea modificărilor climatice.

Majoritatea vastă dintre noi nu este preocupată, nu știu, și nici nu citesc privind ideologia climatică. Căci volumul extraordinar de vast de materiale, cărți, articole, cursuri universitare, comentarii, conferințe, simpozioane etc. care se scriu ori se țin privind modificările climatice dovedesc indubitabil că la începutul Mileniului III ne confruntăm cu o ideologie a climei.

O ideologie climatică. Asemenea ideologiei de gen, a ideologiei revoluției sexuale. O ideologie care, însă, nu preocupă pe nimeni pentru că, fiecare dintre noi își zice, "asta nu mă afectează cu nimic". Ca o consecință, nu citim și ignorăm subiectul.

Îndrăznesc, însă, să încerc să vă schimb perspectiva și să vă atenționez: ideologia climatică este o idolatrie periculoasă.

În primul rând, această idolatrie demonizează ființa umană și o transformă în cauza principală a presupuselor modificări climatice. O consecință a acestei gândiri este înfierarea ființei umane, necesitând reducerea numărului ființelor umane în viață. Clima și ideologia climatică au devenit, în termenii lui Kelsen, noul grundnorm al începutului de Mileniu III.

Întreaga politică occidentală începe să graviteze în jurul ideologiei climatice. Campaniile electorale, de genul celei din SUA de anul trecut, se concentrează pe subiecte de tipul "the new green deal" sau "the Paris Climate Accords" etc. Iar luna trecută, Franța lui Macron a adoptat o legislație care incriminează așa numitele "crime eco / eco-crimes", adică infracțiuni care au impact asupra climei, de exemplu emiterea excesivă de dioxid de carbon.

Uniunea Europeană alocă și ea un spațiu imens climei și modificărilor climatice. Obiectivele sunt ambițioase, dar nerealizabile. Documentele emise de UE și de Parlamentul European dau impresia că umanitatea se află în fața celui mai radical și gargantuan proiect din istoria planetei: eliminarea secetei, a extremităților de temperatură, a inundațiilor. Adică, transformarea atmosferei, prin metode tehnologice, într-un termostat gigant care poate ajusta temperatura planetei și a atmosferei în conformitate cu opiniile "experților".

NOTĂ: Voi continua postările asupra acestui subiect și în zilele și săptămânile viitoare

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.