.st0{fill:#FFFFFF;}

Monsieur Macron: Din nașpa și să nu știe asta 

Articole | 29/04/2023

Am spus anul trecut într-o postare că M. Macron riscă să devină idiotul satului (european). I-am deplâns lipsa de experiență și inepția în gestionarea afacerilor europene și mondiale.

Telefoanele sale neîncetate către Putin l-au făcut pe criminalul de război rus să caste și au agitat restul Europei. 

Cu toate acestea, Macron a mers mai departe cu imaturitatea sa, transformând Europa în bătaia de râs a lumii când vine vorba de apărarea Europei împotriva agresiunii ruse și slăbirea hotărârii NATO de a contracara nebunul de la Kremlin.

Este greu să găsești o realizare Macron în zilele noastre, acasă sau în străinătate. Nici olandezii nu-l plac.

Studenții olandezi l-au huiduit recent când li se adresează la universitate. Politicile sale climatice i-au înfuriat pe francezi de acasă și mult mai cunoscută „expertiză” în politica externă este greu de văzut. De fapt, e inexistent.

Franța nu a contribuit cu nimic tangibil la războiul împotriva militarismului și revanșismului rusesc. Nici un ban, spun experții și cei care țin de fapt file cu ce contribuie țara NATO.

Călătoria sa recentă în China a fost un dezastru. Anturajul său era elegant și mare, dar nu a realizat nimic.

Ca și Putin, Xi probabil a căscat după ce Macron și von der Leyen au plecat din Beijing, și a râs tare spunându-le comuniștilor din China „ce ușurare a plecat idiotul ăsta!

Nu, nu este o impresie ciudată sau insinuări. Comuniștii i-au etichetat pe occidentali ca pe Macron „idioți utili. "

Declarațiile iresponsabile ale lui Marcon - făcute dușmanului Statelor Unite și civilizației occidentale - despre decuplarea Europei de Statele Unite au dovedit încă o dată că Macron nu este „specialist” în afacerile mondiale. Sugerând celei mai mari puteri militare a lumii că NATO ar trebui să se divizeze nu este pur și simplu iresponsabil. Este o nebunie.

Afacerile mondiale, li s-a spus francezilor în timpul alegerilor din 2022, a fost punctul forte al lui Macron. De atunci nu a mai avut nimic de arătat acasă după 5 ani de președinte.

Un an mai târziu, încă nu are nimic de arătat în afacerile externe. Se întreabă dacă citește ceva despre politica globală.

Sub Macron, Europa a devenit mai dezunită decât era când a fost ales prima dată. Planurile lui pentru Europa erau mari. El a propus o Europă cu două viteze, a încercat să țină prelegeri est-europenilor despre democrație și drepturile omului și a transmis imaginea unui vizionar. Astăzi, viziunea lui Macron este cenușă. Și va rămâne cenușă.

Pe plan intern, Franța este în abator. Sute de mii de infractori din Africa rămân neportați. Legile pe care ar trebui să le aplice nu sunt aplicate.

Călăriți de crime, francezii sunt de înțeles furioși. Societatea franceză cu două niveluri, una musulmană, iar cealaltă nu încă musulmană, este obosită, dezorientată și toată lumea pare resemnată inevitabilului: Franța va înceta să mai fie Franța în doar o generație de acum încolo.

Marsilia, un jurnalist britanic a scris recent, a fost abandonat de Macron cu propriile dispozitive. Bande de criminali și lorzi ai drogurilor conduc locul.

Trebuie să ne întrebăm de ce Europa tolerează un om atât de nepriceput sau, mai rău, îl ascultă.

Dacă Orban sau Duda ar fi spus că Europa trebuie să se distanțeze de Statele Unite, amândoi ar fi fost linșați. Ar fi fost cerute sancțiuni și întreaga instituție occidentală ar fi fost înarmată.

Dar micuțul pe nume Macron care i-a plantat în cap noțiunea că este un mare vizionar și Mesia epocii, nu primește nici măcar o palmă peste încheietură.

Evenimentele s-au întâmplat de acum un an când l-am avertizat pe M. Macron riscă să devină idiotul satului (european).

Ei justifică concluzia că Uniunea Europeană este condusă aparent de lideri fără minte, pămpălăi și amatori. Din păcate Macron nu este singurul.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.