.st0{fill:#FFFFFF;}

Nemulțumirile copiilor noștri 

Articole | 18/08/2021

Generația născută între 1984 și 2006 este cunoscută în sociologie ca Generația milenială/ Millenial Generation.

 Părinții lor s-au născut pe la începutul anilor 60 și 70. Au fost ani în care bunicii generației mileniale, născuți în anii 30 și 40, au legalizat, în anii 60 și 70, avortul și divorțul la cerere, în Europa și America, drogurile ușoare, prostituția, au format zone special desemnate pentru prostituție în Amsterdam, Geneva, San Francisco și alte metropole mondiale. / red districts.

Au eliminat rugăciunea și educația religioasă din școli și au început să practice concubinajul la scară largă. Copiii lor au practicat ce au învățat de la părinții lor. Au fost ani ai bunăstării materiale în Europa și America. Valorile ori întoarcerea la valorile și instituțiile tradiționale nu i-a preocupat.

Generația milenială s-a născut în acest context mizerabil din punct de vedere moral, hedonistic, fără teamă de Dumnezeu și fără orice apreciere pentru valorile creștine.

Tinerii mileniali însă încep să scrie cărți în care își exprimă opiniile privind schimbările făcute de părinții și bunicii lor în viața socială din ultimele câteva generații. Unii dintre ei au devenit interesați să afle cum arată lumea și societatea, din punct de vedere moral și valoric, înainte de catastrofele militare ale secolului trecut.

Impresiile lor, așternute în cărțile pe care le scriu, merită să fie cunoscute. Recent am dat peste prima carte de acest gen de care am eu cunoștință, cartea "Boomer" a lui Helen Andrews. Boomer este o etichetă relativ peiorativă aplicata celor născuți după al Doilea Război Mondial și până în anul 1960. Termenul se poate traduce în limba română ca "generația în vârstă".

Recenzia cărții pe care vi-o ofer enumeră câteva din concluziile autoarei.

Ea, spune autorul recenziei, pare să vorbească în numele generației ei. Prima ei concluzie este că "boomers sundered Western civilization, leaving their millenial children dispossed financially and culturally / generația în vârstă a surpat civilizația occidentală, lăsând generației tinere de azi sărăcie din punct de vedere financiar și cultural."

A doua concluzie este " au încercat să ne elibereze, dar în loc de libertate au lăsat în urmă haos /they tried to liberate us, and instead of freedom they left behind chaos".

Diagnosticul pe care Andrews îl face la adresa "moștenirii" valorice primite de la părinții lor este caustic. Ea critică feminismul, "persistența păcatelor sociale" din zilele noastre, critică femeile din Tribunalul Suprem al SUA care au dat decizii eronate privind valorile, familia și libertatea, critică comportamentul distrugător al generației în vârstă în raport cu valorile.

Surprinzător, spune autorul recenziei, argumentele lui Andrews sunt " argumente în general conservatoare /general conservative arguments ".

Boomers ar trebui să fie o încurajare pentru generația mea. Dacă bunicii au ridicat, în mod voit, stăvilarele care au stăvilit murdăria morală, iar părinții generației tinere de azi le-au lăsat deschise și nu au căutat să le închidă, tinerii de azi, cel puțin din America, par să fie interesați de reîntoarcerea la normalitate, la o societate fondată pe valori tradiționale.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.