.st0{fill:#FFFFFF;}

Noi românii suntem România 

Articole | 20/04/2023

              Noi, românii, suntem România și aceasta este casa noastră. Credem că viitorul patriei noastre trebuie să fie unul prosper și de lungă durată. Si acest viitor poate fi asigurat doar prin valorificarea celui mai important factor și anume factorul uman, în special tineretul care să fie încurajat și susținut material și logistic pentru a putea să-și exprime vocația și să o fructifice înspre binele lui, al familiei și al societății. Trebuie să acționăm în numele unui interes comun care transcende emoțiile ciclurilor electorale și se concentrează pe tendințe mai mult decât pe evenimente. Țara se află într-o situație grea, în plină criză mondială și avem nevoie de un proiect de țară,  bine gândit, racordat la situația internațională și dedicat interesului național. Comunismul nu mai există de drept dar s-a prelungit însă prin neoliberalism, prin lăcomia care a condus la actuala criză si care o menține. Este o mare provocare căreia trebuie să-i facă față societatea românească. Este nevoie imperioasă de o renaștere națională, o trezire a conștiinței civice și implicit politice și a societății noastre, manifestată print-un curent ideologic românesc și conducători iubitori de țară și de popor, care nu se aleg ci se impun prin virtute și caracter. Așa spunea și Carol I cu prilejul jubileului a 40 de ani de domnie în 13 mai 1906: « Nu uitați că, mai mult decât talentele, caracterele hotărăsc soarta popoarelor și că forța morală numai, le poate apăra de învingere și nimicire ».

              Politica în esență și prin definiție este știința și practica de guvernare a unui stat, sau orientarea, activitatea și acțiunea unor partide ori grupări, exercitată în domeniul guvernării problemelor interne sau externe. Din păcate de-a lungul istoriei societăților umane, politica a dobândit o reputație negativă și pe bună dreptate, deși prin menirea ei de conducere a cetății, este cea mai nobilă profesie, fiind apanajul si preocuparea celor drepți și înțelepți. Secularismul, mai apoi marxismul și neomarxismul actual, la nivel global este o consecință directă a îndepărtării de valorile creștine și tradiționale. E bine totuși că avem un sistem politic democratic așa cum este el, a cărui caracteristică principală ca formă de autoritate sunt reglementările create în mod rațional. În consecință instituțiile democratice trebuie apărate și întărite pentru a asigura ireversibilitatea procesului democratic al țării. Implicarea noastră în viața politică a țării este esențială pentru viitorul nostru și a generațiilor ce vor veni.

              Scopul nostru este să clădim o Românie fidelă rădăcinilor sale tradiționale, înfipte în civilizația și valorile creștine, de aceea credem în necesitatea implicării creștinilor în procesul politic ca unii care sunt chemați să fie sarea pământului și lumină în societate. Libertatea creștină și implicarea în viața politică sunt o garanție a unei societăți sănătoase și prospere, întemeiată pe familie ca celulă de bază a comunității și pe proprietatea privată.

              Suveranitatea României trebuie trăită de fiecare dintre noi în parte. Iar de interesul național al țării noastre trebuie să se țină cont și să fie respectat de orice țară sau popor din lumea aceasta, așa cum și noi avem datoria morală să facem la fel. Regăsirea încrederii și a speranței nu se poate face decât prin unitate națională.

              România trebuie să-și mențină și să continue să-și afirme rolul tradițional de protejare a Europei și a civilizației europene, să ne avem bine cu toată lumea, facilitând pacea și înțelegerea între națiuni, în primul rând cu vecinii. Trebuie să știm unde vrem să ajungem și să avem credință în Providența Divină.

Autor: Dinu Indrieș

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.