.st0{fill:#FFFFFF;}

Nu suntem de acord cu pașapoartele de vaccinare 

Articole | 03/04/2021

Am scris deja despre acest subiect luna trecută. Revin, deoarece duminica trecută (28 martie) Comisia Europeană a anunțat planuri pentru introducerea pașapoartelor de vaccinare pentru cetățenii UE începând cu mijlocul lui iunie. 

Publicul a fost informat că aceste "digital green certificates" (poate ați observat că în aceste zile cuvintele "digital" și verde" sunt foarte la modă) vor înscrie, pe lângă datele persoanele, dacă purtătorul a fost vaccinat (când și unde); dacă a fost suferind de COVID-19; și dacă a avut teste pentru detectarea virusului (când, unde ți rezultatul).

O mare parte a publicului e împotrivă. E divizat. Autoritățile instigă și divizează cetățenii insistând asupra pașapoartelor de vaccinare. Termenul "certificat" e intenționat distorsionat. E vorba, de fapt, de un pașaport. Nu ni se spune încă dacă "certificatul" va fi obligatoriu pentru a călători, dar dacă țările membre îl vor transforma într-o condiție indispensabilă pentru acces, certificatul este evident echivalentul unui pașaport. Fără el nu se poate călători.

Argumentele împotriva vaccinării sunt aceleași în întregul Occident și Europă. Ne opunem pentru că suntem constrânși să acționăm împotriva voinței noastre într-un domeniu atât de privat, intim și autonom. Un domeniu în care oamenii de știință nu sunt pe aceeași pagină. Un domeniu în care experții exprimă opinii diferite. Dacă un minor, ni se spune, are autonomia să decidă, fără intervenția părinților, să-și schimbe sexul, de ce să nu avem noi, adulții, libertatea de a ne exercita autonomia și să decidem liber dacă vrem sau nu să ne vaccinăm?

Pentru că, la urma urmei, "certificatul" de vaccinare e o forma de constrângere pentru a ne vaccina. Tragedia aceasta e atât de profundă și dureroasă încât nu se poate exprima în cuvinte. În SUA, de exemplu, vaccinurile împotriva COVID-19 nu au fost aprobate de autorități. Înainte ca un vaccin să intre pe piață, el trebuie să fie aprobat de US Food and Drug Administration (FDA). FDA nu a aprobat niciunul din vaccinurile curente. Vaccinurile sunt aprobate doar după ani de zile de experimente clinice.

Vaccinurile, însă, au fost aprobate doar ca măsură de urgență / for emergency use. Cu toate astea, presiunea din partea autorităților, a Administrației Biden, a UE, a mass mediei, pentru ca oamenii să se vaccineze e îngrozitor de puternică. Repet: e vorba de vaccinare forțată cu un vaccin experimental, nu cu unul deja aprobat de FDA. Adaug aici și obiecțiile multora pentru a nu se vaccina: motive religioase, de conștiință, morale, de pură alegere și convingeri personale. Se știe prea puțin, de exemplu, că ultimul vaccin care a intrat pe piață, cel produs de Johnson & Johnson, a fost creat ca urmare a experimentelor pe retina unui făt avortat la alegere în 1985.

Dar marele pericol cu pașapoartele de vaccinare este că odată ce ne obișnuim cu ele, lista bolilor și a vaccinurilor care vor fi incluse în pașapoarte (impuse ca și condiție de acces în diverse jurisdicții) va crește. Oamenii suferinzi de diverse boli vor trebui inoculați, cu sau fără acordul lor, dacă vor dori să călătorească. Din asta și Big Tech va câștiga. Guvernele lumii vor plăti Big Tech să ne vaccineze, să emită pașapoartele și să ne stocheze informațiile private.Argumentele împotriva vaccinărilor, dar și a pașapoartelor de vaccinare sunt, deci, în întregime, raționale.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.