.st0{fill:#FFFFFF;}

O clasă politică română care ne sărăcește! 

Articole | 02/05/2023

Suntem conduși de o clasă politică română care ne sărăcește. De-a dreptul! Crearea de locuri de muncă bine plătite în România trebuie să fie prioritatea numărul 1 a politicii economice a României și a clasei politice din România.

Aveți intuiția – ca să nu spun convingerea – că acest obiectiv este în vizorul aleșilor noștri? Pe agenda lor? Că le trece prin cap?

Răspunsul pe care eu îl dau acestei întrebări este: categoric NU!

Locurile de muncă bine plătite ar rezolva multe din problemele sociale ale României:

  • Ar rezolva, pe durată lungă, criza demografică.
  • Ar descuraja tinerii țării să plece în afară.
  • Ar motiva tinerii României să se reîntoarcă din diaspora.
  • Ar îmbogăți oamenii harnici.
  • Ar rezolva multe din probleme sociale toxice cu care ne confruntăm: destrămarea familiei, divorțul, sărăcia, dependența de comportamente sociale nocive, abuzul în familie, abandonul școlar.
  • Ar întări suveranitatea națională.

În loc de a se ocupa de economia șubredă a țării, aleșii noștri dau legi care instituționalizează revoluția sexuală în România și duc economia României de râpă.

Un exemplu tocmai apărut în presă este că România va cumpăra drone turcești în valoare de 321 de milioane de dolari!

Acest anunț denotă un analfabetism economic cras în rândurile clasei politice din țară. Dăm străinilor 321 de milioane de dolari, în loc să cheltuim acești bani în România, și, în plus, sa creăm o industrie națională de armament.

Iarăși ne facem dependenți de alții. Piața mondială de armament este enormă. România ar putea câștiga enorm din producția de armament pentru export.

Fie că vrem, fie că nu vrem, lumea e un dezastru conflictual unde toată lumea cumpără și vinde arme. Scandinavii pacifiști, Germania pacifistă și alte țări ca ele – care se pretind moral superioare nouă – fac profituri uriașe din producția și exportul de armament.

Exemplu pe care îl dau astăzi însă caută să denote, în primul rând, analfabetismul cras al aleșilor noștri privind crearea unei economii naționale în folosul nostru.

Banii pe care aleșii noștri îi scot din buzunarele noastre îi dau străinilor. Cumpărăm BMW din Germania pentru poliția română. Cumpărăm nave de stins incendiile de la olandezi. OMV scoate mai mult din România decât dă.

Nu trebuie să fii un savant sa îți dai seama că aleșii noștri ne sărăcesc. Piața mondială e într-o mișcare constantă.

Tipurile de produse de care societatea globală are nevoie se schimbă peste noapte. O economie performantă trebuie să fie capabilă să identifice aceste mutații și să vadă în ele oportunități economice.

Mă întreb, de exemplu, de ce România nu poate fi un producător mondial de semiconductori?

Avem talentul necesar, dar lipsește viziunea și voința politică. China, SUA, Taiwan și Olanda dețin monopolul. Ratăm oportunități după oportunități.

Dragi români, repet din nou ceea ce deja am spus de nenumărate ori: votați și scoateți din Parlament actuala coaliție și clasă politică. Lipsită de viziune și de strategie economică, ea ne duce la sapă de lemn.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.