.st0{fill:#FFFFFF;}

O minte sănătoasă necesită și mișcare fizică 

Articole | 15/05/2023

Luna trecută Administrația Biden a creat o comisie guvernamentală pentru studierea sănătății mintale a persoanelor în vârstă si a celor care trăiesc singuri.

Suicidul e în creștere în America, la toate categoriile de vârstă. Trendul acesta îngrijorător a început în timpul pandemiei și continuă.

Experții recomandă mișcarea fizică (alergatul, plimbarea, sportul) pentru eliminarea depresiei și îmbunătățirea sănătății mintale.

Un studiu recent pe această temă a fost publicat în Marea Britanie și a fost analizat în The Guardian.

Mișcarea fizică e bună pentru oxigenarea trupului, dar și a creierului. Iar experții spun că activitatea fizică pune în mișcare și așa-numitele "hope cells" / celulele speranței, localizate în creier.

Recomand și eu mișcarea. Dar în plus o recomand simultan cu meditarea la Adevăr. Mișcarea și gândurile pozitive aduc nădejde, perseverență și, în final, longevitate și sănătate.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.