.st0{fill:#FFFFFF;}

O Românie fără gunoaie! O Românie care respectă creația lui Dumnezeu! 

Articole | 08/05/2021

Joi am avut o discuție interesantă Live cu Doinița Mihai din București pe tema gunoaielor din România și necesitatea menținerii curățeniei publice și prevenirea murdăririi și poluării naturii.

Vă invit să vizionați discuția. Este un subiect cât se poate de important, dar și obligatoriu pentru fiecare dintre noi să educăm copiii să mențină curățenia și să prevină murdărirea spațiului public.

Protejarea mediului înconjurător și a creației lui Dumnezeu este o valoare importantă pentru mine personal și, cred, pentru noi toți. Românii sunt foarte sensibili când e vorba de protejarea și păstrarea frumuseții naturii. Unul dintre motive este frumusețea țării în care Dumnezeu ne-a așezat. Părinții noștri au locuit într-o zonă pitorească a Europei pe care ne-au lăsat-o nouă ca moștenire.

Creștinismul și Sfintele Scripturi ne învață să protejăm mediul înconjurător, care e, de fapt, grădina în care Dumnezeu a sădit și pus omul. Dumnezeu a pus omul în Grădina Edenului ca să o muncească și păzească.

Înțelesul acestei obligații este, în primul rând, unul duhovnicesc, dar ușor putem înțelege și partea lui practică: frumusețea creației lui Dumnezeu trebuie îngrijită, păstrată și menținută. Trebuie să muncim la ea. Așa cum muncim la curățenia fizică personală, la păstrarea unei înfățișări fizice plăcute, sănătoase, evitând abuzarea trupului nostru.

Noi nu ne închinăm naturii, ne închinăm Creatorului ei. Dumnezeu ne-a pus în mijlocul naturii să o stăpânim, nu să o abuzăm. Să fim parteneri cu ea în supraviețuirea vieții fizice și menținerea sănătății.Din nefericire, lumea modernă abuzează natura, în primul rând prin murdărirea și poluarea ei. E bine din când în când să avem discuții publice pe tema aceasta. Cred că toți suntem de acord că România are nevoie de îndreptare privind mediul înconjurător, curățenia spațiilor publice. Nimănui nu-i plac gunoaiele în spațiul public, în parcuri, în apele publice, în păduri, pe marginea drumurilor, în parcurile naționale.

Păstrați curățenia este un îndemn bun și folositor pentru noi toți.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.