.st0{fill:#FFFFFF;}

Oamenii cu șase degete 

Articole | 22/06/2022

De două ori în Biblie este menționat un filistean din Rafa care avea șase degete la mâini și la picioare. (2 Samuel 21:20, 1 Cronici 20:6).

Majoritatea covârșitoare dintre noi am trecut cu viteză peste aceste versete și nu le-am luat în seamă, ori ne gândeam că scribul o fi scris ceva din auzite.

O serie de săpături arheologice relativ recente și fascinante au scos la iveală o civilizație foarte veche unde unii dintre oameni (ori chiar toți?) aveau șase degete, nu cinci!

Pe 8 mai am dat peste unul dintre cele mai fascinante articole pe care le-am citit vreodată: Is an unknown, extraordinary ancient civilization buried under eastern Turkey? / Există o civilizație necunoscută, veche și extraordinară îngropată în estul Turciei?

Publicat în The Spectator, articolul, care se imprimă pe 18 pagini de text și poze, descrie săpăturile recente făcute în estul Turciei din 1994 până în prezent. În ani recenți, săpăturile au scos la iveală mai multe figurine de bărbați ale căror mâini au 6 degete, nu cinci!

Tell-urile excavate până acum au scos la lumină doar un procent, spun arheologii, din cea mai veche civilizație cunoscută istoriei. Arheologii spun că această civilizație ar avea între 11 și 13 mii de ani! Misterul acestei civilizații constă și în faptul că locuitorii ei, spun arheologii, au îngropat-o în mod intenționat, dar nu știu de ce.

Zona geografică în care se află aceste locuri ne este și ea bine cunoscută, tot din Biblie: Mesopotamia, ori Haran.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.