.st0{fill:#FFFFFF;}

Oamenii se nasc liberi, dar își cumpără libertatea 

Articole | 26/08/2021

Conservatorismul afirmă că oamenii se nasc liberi, egali și înzestrați de Creator cu drepturi inalienabile.

 Că libertatea lor nu poate fi confiscată de stat ori restrânsă decât prin acțiuni legale bine întemeiate și în situații extreme. Dar niciodată la nivel colectiv, așa cum e astăzi.

Pe de altă parte, statul secular ne spune că suntem liberi, dar impune restricții colective pentru exercitarea libertății.

 În ultimul timp am ajuns să ne cerșim și să ne cumpărăm libertatea de la statul secular, la prețul impus de stat, fără ca oamenii liberi să se poată opune ori să-și impună voința colectivă asupra statului. Aberant, fără îndoială. Chiar bizar.

Prețul este mare. Statul impune și ridică prețul după bunul său plac. Ne-a jefuit. Exercitarea libertăților noastre a fost condiționată pe acceptarea vaccinării și suprimarea libertății fundamentale și esențiale a cetățeanului de a alege.

Suprimarea libertății în schimbul banilor se manifestă în tot mai multe domenii. Accesul la studii superioare, de exemplu, este condiționat pe acceptarea vaccinării.

 Libertatea de a călători în mod liber este condiționată de acceptarea vaccinării. Celor obedienți li se oferă certificate de vaccinare, pașapoarte de vaccinare, pașapoarte verzi, și, ridicol, în România, bonuri de masă. Printre altele.

Statul autoritar stăpânește peste noi și ne zâmbește sarcastic. Libertate? Vedeți-vă de treabă! Drepturile omului? Noi vi le dăm, noi vi le luăm! Dacă vreți libertate supuneți-vă voinței statului! Voința cetățenilor este supremă în democrație, ne întreabă statul? Fiți serioși!

Statul are la dispoziție metodele de constrângere pentru a-și impune voința asupra noastră. Nu te vaccinezi? Nu ieși din casă! Vrei să ieși din casă? Trebuie să te vaccinezi! Ori să-ți faci un test, pe banii tăi, dar valabil doar pentru o perioadă limitată de timp.

Cei care insistă să-și păstreze libertatea ori să și-o exercite fără a fi vaccinați sunt jefuiți. Cu un zâmbet sarcastic, statul ne spune că tot la câteva zile unii dintre noi trebuie să se testeze pentru COVID, pe banii cetățeanului care se opune. Iar costurile nu sunt mici.

La aproape 200 de lei un test, statul facilitează îmbogățirea peste noapte a laboratoarelor care fac testele. În acest fel, statul ne jefuiește, iar ce scoate din buzunarul nostru dă industriei care profită din menținerea, alimentarea și extinderea groazei de virus în populație.

Vrei să mergi la universitate? Tot la trei zile trebuie să plătești 200 de lei pentru a obține un test COVID negativ. Dreptul la educație este astfel condiționat de vaccinare, ori, dacă nu, pe plăți enorme.

Cutia Pandorei a fost deschisă, iar jaful se întețește. La început ni s-a spus că un vaccin e suficient. Apoi că două vaccinuri sunt necesare. Iar acum se zvonește că ar fi nevoie de un al treilea vaccin.

 În plus, se difuzează dezinformări despre care vaccin e eficace și care nu. Iar în Canada, Guvernul Trudeau a anunțat că va achiziționa 400 de milioane de vaccinuri pentru cei 40 de milioane de canadieni. Adică zece vaccinuri de persoană.

Să nu uităm și amenzile uriașe care au îmbogățit statul în ultimul an și jumătate. Este în interesul statului să mențină restricțiile pentru a-și crește veniturile din amenzile cetățenilor neobedienți.

Din aceste amenzi, statul a clădit, iar acum finanțează, o rețea de funcționari obedienți care impun voința statului și suprimă libertatea cetățenilor.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.