.st0{fill:#FFFFFF;}

Obsedate de protejarea imoralității sexuale, autoritățile ne încalcă drepturile (Cazul Finlandei) 

Articole | 04/05/2021

În comentariul de dimineață am prezentat știrea ireală din Marea Britanie privind brutalitatea de nedescris a poliției față de pastorii care propovăduiesc Cuvântul lui Dumnezeu în public.

O știre relativ similară a parvenit, tot săptămâna trecută, din Finlanda, o țară și ea obsedată de imoralitatea sexuală și de practici sexuale nenaturale. Am mai scris despre acest caz care, însă, săptămâna trecută a rezultat în demararea urmăririi penale a unui fost parlamentar creștin. În 2004, parlamentara creștină a publicat o carte în care a combătut ideologia de gen, titlul cărții fiind "Dumnezeu i-a făcut parte bărbătească și parte femeiască".

În 2019, parlamentara creștină a postat pe Facebook un comentariu critic la adresa Bisericii Luterane din Finlanda pentru că reprezentanți ai Bisericii au participat la parada homosexualității din acel an. Iar cu o altă ocazie a citat pasaje din Scriptură privind homosexualitatea la o emisiune radio pe tema "ce ar gândi Iisus despre homosexualitate". [Notă: știm deja ce gândea, fără să fie necesar să speculăm ce ar fi gândit]

După doi ani de investigații penale, fosta parlamentară creștină a fost acuzată în mod oficial de incitare la ură. Dacă va fi găsită vinovată va putea fi amendată ori trimisă la închisoare pentru doi ani

Imaginați-vă pentru o clipă: dacă va ajunge la închisoare va fi deținută după gratii împreună cu hoții, pedofilii, tâlharii, criminalii, corupții, violenții. Demnitatea ei va fi știrbită și diminuată și pusă la același nivel cu josnicia făcătorilor de rele.

Anti-creștinismul autorităților occidentale este greu de înțeles, dar mai ales de acceptat. De la autorități te aștepți la neutralitate: fiii întunerecului se pot manifesta în spațiul public fără restricții și își pot transmite mesajul, în scris, prin voce, ori prin demonstrații fără a fi arestați.

De ce nu se aplică același principiu și Fiilor Luminii când ei doresc să-și manifeste în spațiul public ideile, opțiunile și convingerile caracteristice lor?

Este o observație corectă că nu există un segment al populației mai intolerant privind creștinii și credința lor decât minoritățile sexuale. Dacă ar fi să urmăm gândirea distorsionată a autorităților finlandeze ori britanice, creștinii ar fi îndreptățiți să solicite sistarea paradelor homosexuale: majoritatea covârșitoare a creștinilor sunt ofensați de ceea ce văd, aud, și pentru că sunt constrânși să urmărească aceste parade publice.

România trebuie să se trezească. Lipsa de interes a creștinilor din România față de manifestările murdare din cetate care ne îngrădesc drepturile și ne reduc la tăcere este îngrijorătoare. Pentru asta vor plăti copiii noștri si nepoții noștri. Și în România, la fel ca în Finlanda, pericolul mai mare e pentru ei, nu noi.

Ei învață că a fi creștin autentic în România anului 2021 este un risc pentru carieră, o imagine personală pătată. Tocmai din acest motiv, afirmă politicianul creștin finlandez, a ales ea să lupte: "the young people are afraid that if you are labeled a Bible believing Christian it will hinder your career and social acceptance / tinerii [creștini] sunt îngrijorați că dacă sunt etichetați creștini autentici, asta le va dăuna carierei și își vor risca acceptarea socială".

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.