.st0{fill:#FFFFFF;}

Ofensiva fermecătoare a PNL: un nou simptom a declinului 

Articole | 03/08/2021

Postările din ultimele zile pe paginile de Facebook ale liderilor PNL dovedesc o oarecare stare de panică.

 PNL pare să-și facă o mea culpa publică promițând votanților că a învățat ori că va  învăța din erorile trecute.

Creștinii României sunt obișnuiți cu poziționări ademenitoare, dar nesincere de acest gen și, personal, nădăjduiesc că nu se vor mai lăsa amăgiți. Poziționări de acest gen apar mai des în preajma alegerilor.

Colapsul PNL din ultimele săptămâni, prilejuit de conflictul intern al partidului, motivează relansarea ofensivei fermecătoare.

Colapsul, însă, nu este doar ideologic, ci și în maniere și comportament. Comportamentul liderilor PNL nu este creștinesc.

Violența deja se manifestă în interiorul partidului, recent jandarmeria intervenind pentru a liniști spiritele PNL-iștilor la Timișoara

Cum mai poate un creștin să se afilieze cu un astfel de partid?

Ni se spune în postările liderilor PNL că "întâmplările recente [din PNL] au fost greșeli din care fiecare membru a învățat".

Nu tocmai. Istoria recentă a PNL dovedește că aceste așa-numite "greșeli" sunt de fapt regula în PNL, un modus operandi constant care reflectă gândirea oportunistă a liderilor PNL.

Cum altfel se poate explica că în ciuda multiplelor atenționări din partea mișcării pro-familie și pro-valori din România, PNL a făcut practic ZERO pentru promovarea lor?

 Este  inutil să mai repet aici "greșelile" PNL pe care toți le știm: de la referendumul pentru familie pe care l-a boicotat, la refuzul de a înăspri legile anti-pedofilie din România, la lansarea unei inițiative legislative de legalizarea în România a uniunilor civile, și nu în ultimul rând, faptul că PNL a dat României cel mai anti-creștin Președinte din istoria României de la Ceaușescu încoace, pe fostul instructor de marxism și socialism științific, dl Klaus Iohannis.

Aceste "gafe" așa numite, nu sunt gafe. Ele constituie evidențe, probe incontestabile că PNL și-a pierdut calea spre oamenii de rând ai României. Cunoaște calea către Bruxelles,  dar nu cunoaște calea către Bontești, locul de naștere al tatălui meu. Aduce Bruxellesul la Bontești, dar îi este rușine să ducă Bonteștiul la Bruxelles.

 Aduce non-valorile Bruxellesului la Bonteștiul creștin, în loc să ducă valorile creștine ale Bonteștiului la Bruxellesul rătăcit valoric.

În plus, România nu are nevoie de PNL ca și "garant al progresului și dezvoltării comunității" așa cum afirmă liderilor lui. Aici PNL ni se adresează ca și unei comunități din Lumea a Treia care, presupune PNL, are nevoie de "progres și dezvoltare".

PNL scurge locurile de muncă din Valea Jiului, pune pe fugă investitorii străini din Marea Neagră, este unealta docilă în România a ideologiei climatice. Sacrifică întreaga industrie energetică a României în favoarea unor presupuse "green jobs" ale viitorului. Dă pasărea din mână pe pasărea de pe gard.

România nu are nevoie de PNL. PNL a picat în mâinile extremiștilor de tip Cîțu, Gorghiu și a bătăușilor din poza de mai sus.

 S-a distanțat de români, de oamenii de rând și nu mai cunoaște calea înapoi. PNL nu mai este un partid conservator.

Alternativa viabilă este ARN: Alianța Renașterea Națională, singurul partid autentic creștin-democrat și conservator din România.


Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.