.st0{fill:#FFFFFF;}

ONU împotriva valorilor 

Articole | 12/06/2022

Pe 18 mai am vizitat incinta ONU de la New York unde publicul are acces. Grupuri de persoane din diferite țări sunt dirijate în diferite săli și culoare ale clădirii de ghizi bine instruiți în PR și arta dezinformării. Oamenii de rând nu își dau seama că obiectivul ultim al comentariilor ghizilor este îndoctrinarea.

Am întrebat-o pe ghidul nostru dacă ghizii sunt instruiți privind subiectele pe care le abordează cu vizitatorii. Mi-am dat seama că timpul fiind scurt, comentariile ghizilor trebuie plasate strategic. Tânăra nu doar că mi-a confirmat suspiciunea, dar mi-a oferit și un detaliu pe care nu l-am anticipat: discursurile ghizilor și conversațiile cu vizitatorii sunt ascultate de șefii lor în timp real.

În această atmosferă pe jumătate orwelliană am ajuns în holul unui etaj care avea înscris pe pereți Declarația Universală a Drepturilor Omului din 1948. Mi-a atras imediat atenția Articolul 16 care în forma lui originală spune: „începând cu vârsta legală, bărbatul și femeia … au dreptul să se căsătorească …” Versiunea de pe perete a modificat textul original și scrie că „începând cu vârsta legală, bărbații și femeile … au dreptul să se căsătorească”.

Distorsionarea textului original e intenționată și desemnată să pună în mintea vizitatorilor noțiunea de căsătorii între bărbați ori căsătorii între femei, adică de același sex. Asta dovedește încă o dată că ONU a devenit un vector al non-valorilor.

Autor:Petre Costea, Președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.