.st0{fill:#FFFFFF;}

Perseverența catolicilor ne avantajează pe toți 

Articole | 25/06/2021

O decizie incredibil de favorabilă creștinilor a fost dată de Curtea Supremă a Statelor Unite pe 17 iunie.

Cazul a implicat refuzul unei agenții catolice de adopții de a permite cuplurilor homosexuale să adopte copii prin agenție.

Declarațiile oficiale ale agenției specificau că adopțiile copiilor sunt deschise doar pentru cuplurile căsătorite, căsătoria fiind definită, conform Sfintelor Scripturi și învățăturilor Bisericii Catolice, ca o "instituție sacră constituită între un bărbat și o femeie".

În urma refuzului, municipalitatea orașului Philadelphia a retras licența agenției de adopții, iar agenția a instituit o acțiune împotriva orașului.

Este notabil că agenția de adopții deja funcționase în Philadelphia de mai bine de 200 de ani.

Decizia poate fi citită aici.

Decizia a surprins și chiar șocat atât mișcarea creștină, cât și "minoritățile sexuale".

În primul rând, decizia a fost unanimă, de 9 la 0. Toți cei nouă (9) judecători din Curtea Supremă au agreat cu poziția Bisericii Catolice. Cei 9 judecători parvin din lumea catolică (5), iudaism (2) și protestantă (2).

În esență, cei 9 judecători au aplicat doctrina iudeo-creștină privind căsătoria și interesul suprem al copiilor de a fi crescuți într-o familie naturală formată dintr-o mamă și un tată.

În al doilea rând, decizia dă de înțeles, în mod indirect, că libertatea religioasă, multimilenară cum afirmă Curtea, primează în raport cu drepturile apărute peste noapte ale "minorităților sexuale".

În al treilea rând, decizia a șocat mișcarea elgibitistă pentru că a fost unanimă.

Nici măcar un singur judecător nu a exprimat o poziție favorabilă argumentului lor principal că interdicția adopțiilor homosexuale este discriminatorie la adresa "minorităților sexuale". Ceea ce e, cu adevărat, neobișnuit.

Reacția comunității elgibitiste a fost furibundă și masivă pe internet, foarte mulți activiști folosind un vocabular vulgar la adresa judecătorilor.

Durerea a fost și mai mare deoarece decizia nefavorabilă lor a venit tocmai în "luna cadourilor elgibitiste", adică în luna iunie care în mod tradițional este luna în care de obicei guvernele și tribunalele occidentale dau decizii și legi favorabile comunităților elgibitiste.

În al patrulea rând, decizia a surprins comunitatea creștină tot din același motiv: un scor de 9 la 0 se scontează extrem de rar în Curtea Supremă.

Decizia este relativ scurtă, de doar 15 pagini, dar toți judecătorii au folosit prilejul pentru a scrie decizii suplimentare în care să-și clarifice pozițiile în favoarea libertății religioase și de conștiință. În întregime, decizia trece de 100 de pagini.

Redau câteva citate din Decizie cu nădejdea că și judecătorii României și ai Europei vor lua aminte și se vor inspira din decizia deosebit de bine gândită și echilibrat exprimată a Curții Supreme. Curtea Supremă a SUA este cea mai influentă și respectată din lumea occidentală.

Curtea a reenunțat necesitatea "neutralității" statului când se confruntă cu un conflict între ideologii și poziții ideologice derivate din convingeri sincere și multimilenare.

Afirmația Curții este, într-adevăr, extraordinară:

"autoritățile nu acționează în mod neutru când acționează într-o manieră intolerantă la adresa convingerilor religioase ori a practicilor motivate de convingeri religioase" ( "government fails to act neutrally when it proceeds in a manner intolerant of religious beliefs or restricts practices because of their religious nature…" )

Perseverența catolicilor este admirabilă.

A scontat un succes remarcabil și, sper, de lungă durată pentru creștinii Americii. 

Din perseverența lor beneficiază toți creștinii.

Perseverența aceasta trebuie să ne motiveze și pe noi să rămânem fermi pe pozițiile Scripturii, nu doar când vremurile sunt liniștite, dar mai ales în vremuri furtunoase.

Furtuna elgibitistă nu dă semne de potolire. La fel, nici noi nu trebuie să ne abatem de la pozițiile noastre creștine.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.