.st0{fill:#FFFFFF;}

Semnați petiția contra discriminării părinților care refuză să se vaccineze 

Petiții | 15/06/2021

Mentalitatea totalitară a liderilor noștri se înrăutățește. Țara a ajuns pe mâna unei generații de politicieni în întregime înstrăinată de cele mai elementare noțiuni de respect față de Constituție și de drepturilor noastre constituționale.

În ultimele zile am primit mesaje ireale din partea unor părinți care au fost excluși de la ceremoniile de absolvire a liceului pentru că nu sunt vaccinați. Cum de îndrăznesc autoritățile totalitare ale României să pună astfel de întrebări, într-un astfel de context, când atrocitățile totalitarismului din România încă sunt proaspete în mințile noastre?

Nu sunt singura persoană care își exprimă indignarea. Sunt și alții și le mulțumesc pentru că au avut curajul să iasă în spațiul public să exprime o mare îngrijorare care apasă pe mulți dintre noi. O astfel de persoană remarcabila este dl Adrian Ciorna din Beiuș.

Adrian a lansat ieri o petiție de solidaritate cu părinții discriminați cărora li se interzice participarea la festivitățile de absolvire a copiilor lor, chiar dacă acestea sunt ținute în aer liber. Eu am semnat-o. Vă îndemn pe fiecare dintre voi să o semnați.

Faceți-vă auzită vocea! Cât mai mulți, cât mai tare, cât mai ferm!

Textul Petiției:

Stimate domnule Prim Ministru Florin Câțu, stimați miniștri ai Guvernului României,


Părinții elevilor României și alți aparținători ai acestora vă solicităm de îndată anularea cerințelor vaccinării, a unui test PCR sau antigen și a celorlalte cerințe din anexa 3 modificată, articolul 1, punctul 27 din HG 580 / 27.05.2021, așa cum sunt scrise, pentru participarea acestora la festivitățile în aer liber de închidere a anului școlar deoarece:


1) Cerințele sunt discriminatorii și încalcă drepturi și libertăți fundamentale din Constituția României
2) Cerințele Guvernului au o tentă clară de împingere emoțională și constrângătoare spre vaccinare a cetățenilor ce nu doresc aceasta, cetățeni care nu au banii de testare sau pur și simplu care nu vor să fie condiționați discriminatoriu. Cerințele arată disperarea primului ministru care și-a asumat ținte de vaccinare inadecvate, fără consultarea largă a populației sau corpului medical
3) Caracterul discriminatoriu al cerințelor este dat și de faptul că profesorilor nu li se cere a fi vaccinați, a avea test PCR sau antigen. Sau de faptul că ele sunt echivalente cerințelor călătorilor cu avionul care stau și 10 ore în spațiu închis, înghesuiți, ceea ce nu e cazul. Sau de neaplicarea în alte situații similare a unor măsuri la fel de restrictive
4) Absurdul hotărârii de guvern este dat și de imposibilitatea de verificare la poarta școlii a sute de părinți și aparținători de către indivizi necalificați pentru atare verificare de acte medicale cu caracter personal. O hotărâre care nu poate fi aplicată își pierde substanța
5) Curțile școlilor au spații vaste în care, părinții și aparținătorii, cu mască, la distanță socială unii de alții pot participa în condiții de siguranță
6) Cerința HG dezbină și mai mult societatea și cetățenii. Ca atare, vă solicităm de îndată abrogarea acestor prevederi!


Domnule prim ministru, ați ofensat milioane de părinți, vă rugăm reparați această aberație!


Cu stimă, Adrian Ciorna

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.