.st0{fill:#FFFFFF;}

PNL a devenit un partid anti democrație! 

Articole | 01/07/2023

PNL merge din rău în mai rău. Nu doar în sondajele de opinie, dar și în extremismul de care dă dovadă. Conform presei, 15 deputați PNL și unul din PSD au depus un proiect de lege pentru ridicarea pragului electoral de la 5% la 7%!

După revoluție, pragul a fost de 3%. Eu l-aș elimina în întregime. Un prag electoral este, în opinia mea, neconstituțional și un instrument pentru suprimarea democrației și a drepturilor constituționale ale cetățenilor.

Propunerea PNL, daca va fi adoptată, va însemna excluderea din Parlament a 6,9% dintre cei care se prezintă la vot și ar vota, de exemplu, Partidul Alianța Renașterea Națională, ori un partid care fie că nu e în parlament, fie deja e în Parlament, dar e eliminat dacă nu întrunește 7%.

PNL dovedește din nou că este un partid anti-democrație. Oamenii de rând, dragi peneliști, privesc cu îngrijorare la propunerile anti democrație care le propuneți! Proiectul legislativ PNL denotă că în interiorul PNL există deputați retrograzi, corupți, care încearcă pe orice cale să protejeze corupția politică din țară.

Corupții creează un sistem politic corupt și încearcă să prevină reformarea lui prin intrarea în parlament a unei generații diferite de politicieni loiali democrației și statului de drept.

PNL se afirmă ca fiind un partid pro-democrație și pro-stat de drept. PNL și-a dat arama pe față. Oamenii cu rațiune se întrebă cum de avem astfel de deputați în Parlamentul României.

Acești deputați nu sunt gardienii democrației, ci distrugătorii ei.

Ce explicație rațională poate fi dată pentru a impune un prag electoral, în primul rând? Ce explicație rațională poate fi data pentru a impune un prag electoral de 3%, ori de 5%, ori de 7%? Ce i-ar putea împiedica pe parlamentari să ridice pragul electoral la 10%? Ce e atât de magic în procentul pragului electoral, fie el de 3%, 5%, 7% ori 10%?

Este de neimaginat ca prin astfel de legi sa excluzi din Staff-ul Țării segmente ale populației care cad sub pragul electoral, fie el de 5% ori 7%, cu doar un singur vot.

Ori să presupunem că la alegeri apar formațiuni politice noi, două sau trei, care împreună strâng 10-15% din voturile date. Tragic, însă, PNL le-ar interzice prin lege să intre în Parlament dacă pragul ar fi de 7%.

Ironic, dar la fel de tragic, PNL ar beneficia de acest cuantum de voturi pentru a-și îngroșa rândurile în Parlament prin redistribuirea voturilor. Redistribuirea, în opinia mea, este o alta formă de subminare a democrației și o forma neconstituțională de a lua voturile de la o persoană care votează împotriva PNL dar, prin redistribuire, votul persoanei respective întră tot în coșul PNL!

Parlamentul României ar trebui să se concentreze pe reformarea legilor electorale pentru a preveni furturile voturile, nu eliminarea unui segment serios al populației de la afirmarea vocii cetățenilor în Parlament.

PNL își justifică proiectul legislativ în numele „stabilității” politice în țară și pentru a preveniri „fărâmițarea” voturilor cetățenilor. Excluderea cetățenilor din participarea la viața politică a țării este o crimă împotriva constituției și a statului de drept.

Motivarea PNL este puerilă și periculoasă. O democrație sănătoasă este una în care cetățenii dezbat, dezagrează, raționează, intră în competiție și asigură un echilibru sănătos în viața politică a țării.

Proiectul PNL previne un dialog politic sănătos și echilibrat și ne duce pe panta alunecoasă a tiraniei.

Dragi cetățeni care iubiți libertatea, democrația și statul de drept: nu votați PNL în 2024!

Încurajați-vă colegii, prietenii și membrii de familie să scoată din Parlament, în 2024, tot circul politic actual, anti-democrație, anti-România, anti-stat de drept: haotica alianță PNL-PSD-UDMR-USR.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

anti democrație
Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.