.st0{fill:#FFFFFF;}

Politica climatică a UE distruge locurile de muncă din România : exemplul Mării Negre 

Articole | 27/04/2021

Ceva nu este în regulă cu cei care ne conduc. Intuiția îmi spune că nu vor să ne spună efectele politicii climatice a UE asupra României. Subiectul este unul de interes național, dar ei tac chitic.

Săptămâna trecută, Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a anunțat că 270.000 de români vor merge la muncă în Germania în acest an. De ce nu ar putea să stea în România, să muncească în România, să plătească impozite în România, să fie un impact pozitiv în România, nu în Germania? Asta impune crearea de locuri de muncă, ceea ce aleșii noștri nu știu să facă. Dimpotrivă, închid minele, și acceptă orbește eliminarea locurilor de muncă din țară pentru a se conforma politicii negândite și idealiste a UE privind clima.

Tot din nefericire, suntem educați de presa străină, nu de autoritățile României, privind hemoragia locurilor de muncă din România ca urmare a politicii climatice a UE. Pe 27 aprilie, presa occidentală a descris în termeni sumbri viitorul proiectelor energetice din Marea Neagră. 

Luna trecută s-a introdus un proiect de lege privind exploatarea gazelor din Marea Neagră după ce Exxon și-a anunțat retragerea din zonă. Dl Orban menționa că România își caută un partener din "UE sau NATO" pentru a relansa proiectul. Problema este că pe lângă British Petroleum, Europa nu are companii serioase de exploatare offshore. Rusia a anunțat că își vinde interesele în Marea Neagră.

Europa intenționat este codașă în sectorul energiei tradiționale. Războiul intenționat împotriva surselor tradiționale de energie, cum e petrolul, cărbunele, lemnul, și gazul natural, are consecințe. Aceste patru (4) resurse sunt abundente în România, dar UE ne împiedică să le fructificăm în interesul nostru.

Locurile de muncă în aceste domenii sunt bine plătite. Și, iată-ne, în consecință, că în 2021 270.000 de români merg ori vor merge în Germania să-și câștige pâinea acolo, în timp ce bogățiile naționale rămân neexploatate.

Pentru mine e clar că la conducerea țării avem oameni care nu se pricep la crearea de locuri de muncă. Nici la facilitarea investițiilor străine pentru a crea locuri de muncă stabile și bine plătite.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.