.st0{fill:#FFFFFF;}

Premierul timid al României 

Articole | 03/11/2022

Bărbăția îi stă bine unui lider politic. Dl Ciucă a ales timiditatea. Joia trecută, în vizita de la Bruxelles, el a încercat să-i convingă pe olandezi să ne lase în Schengen. Dânsul a afirmat că „vom clarifica cu Olanda aspectele necesare” pentru a convinge capitaliștii din Olanda să ne dea și nouă o bucățică din traficul comercial Rotterdam-Constanța. Inclusiv pe Dunăre, unde părinții noștri au locuit timp de mii de ani, adică la noi acasă.

Dl Ciucă a încercat să-i convingă pe olandezi că România îndeplinește condițiile subiective, dar și pretextuale ale Olandei pentru aderarea noastră la Clubul Schengen: suntem o democrație, avem un stat de drept, granițele noastre sunt sigure, respectăm drepturile omului, și, da, chiar avem un sistem de justiție.

În mod categoric, etalonul de evaluare al acestor instituții nu este Olanda, țară care în mod consistent și de mult timp discriminează creștinii și s-a dedat hedonismului.

Poziția României ar trebui să fie diferită. Nici pe departe agresivă, dar fermă și convingătoare, și fără să ne milogim de alții să ni se acorde ceea ce de fapt ni se cuvine de drept. Nu e prima dată când olandezii ne stau în cale, atât nouă cât și est europenilor.

Rutte mereu a adoptat poziții ostile față de Europa de Est, el fiind inițiatorul infamei directive conform căreia companiile occidentale cu angajați în Europa de Est nu pot fi obligate să plătească aceleași salarii ca în țările de origine. Cu alte cuvinte, o firmă olandeză cu angajați în România îl poate plăti pe Hans, programator IT la București, la 100.000 de euro pe an, iar pe Elena, tot programator IT la București, la doar 20.000 de euro pe an. Asta este discriminare pe bază de origine etnică și pe bază de sex. Celor care vor să se adâncească în acest subiect le ofer: The European Coup by Perry Anderson

Avem o recomandare pentru dl Premier: România ar putea sugera că va readuce în discuție această directivă UE de inspirație olandeză – și în întregime discriminatorie la adresa românilor la ei acasă – în caz că la 1 ianuarie 2023 nu suntem în Schengen.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.