.st0{fill:#FFFFFF;}

“Progresismul” din interiorul World Vision Romania 

Articole | 31/03/2021

Comentariul de azi este desemnat să informeze, nu să denigreze. World Vision este o organizație extraordinară care face enorm de mult bine în întreaga lume. Inclusiv în România.

În România ajută mii de copii, poate zeci de mii, zilnic. Ceea ce nu se știe, însă, în România, și e bine să știm, este că World Vision a fost și ea virusată de revoluția sexuală. Suntem îndemnați să "veghem" și de aceea mă simt dator să vă atenționez asupra "progresismului" din interiorul World Vision, inclusiv al World Vision România.

Nu mică mi-a fost mirarea citind în presă că "World Vision România lansează un proiect finanțat de Parlamentul European, cu durata de un an, prin care vrea să formeze lideri civici. Proiectul vizează copiii cu vârsta între 12 și 18 ani din zonele rurale …" Nimic de criticat în asta.

Dar obiectivul ultim e controversat, și anume, să asigure "participarea copiilor la luarea deciziilor" pentru societate. 

Titlul programului dă și el de gândit: Young Leaders Speak out for European Values / Lideri tineri vorbesc în sprijinul valorilor europene."

Valorile europene" sunt cele promovate în rezoluțiile Parlamentului European, la loc de frunte fiind imoralitatea sexuală și avortul.WVR mă dezamăgește. Nu este, deci, vorba de un program de formare, ci de unul de îndoctrinare.

Luna trecută democrații dlui Biden au încercat același lucru: reducerea vârstei de vot de la 18 la 16 ani. Oare ce să fie în spatele acestor inițiative? În sfera democraților știm: politizarea imaturității și naivității minorilor și milioane de voturi pentru democrați.

Dar în sfera World Vision nu e prea clar. Faptul că proiectul WVR, însă, e finanțat de Parlamentul European trebuie să ne dea de gândit. Trebuie să fim atenți și alerți. WVR este o organizație cu influență masivă în România și în lume.

Se știe prea puțin că WV nu este o organizație neutră privind revoluția sexuală. În martie 2014 WV a anunțat că va angaja, în SUA, persoane căsătorite cu alte persoane de același sex. Reacția liderilor confesionali din SUA a fost imediată și categorică. Dl Franklin Graham a ripostat, împreună cu o mulțime de alți lideri confesionali, iar după 2 zile, WV a abrogat proiectul.

A anunțat că va aplica, în politica lor, "faithfullness within the Bible covenant of marriage between a man and a woman / loialitatea privind legământul Biblic de căsătorie între un bărbat și o femeie".WV, însă, a șocat lumea creștină din nou, în 2017, când, conform unui articol intitulat "WorldVision's Gay Compromise/ Compromisul gay a World Vision", WV a anunțat că va angaja "openly gay employees / personal homosexual". Intuim deci că "progresismul creștin" e evident influent în sânul acestei organizații.

De fapt, progresismul e la modă în rândurile organizațiilor neguvernamentale. De la Amnesty International la Oxfam, toate organizațiile neguvernamentale occidentale seculare promovează drepturile "minorităților sexuale". Ele s-au dovedit a fi curele de transmisie ale ideologiei revoluției sexuale în țările subdezvoltate în care funcționează.

În primul rând, este suspicios că WVR are un protocol cu PE pentru derularea acestui proiect în România. Am fost în contact de-a lungul anilor cu organizații neguvernamentale care au primit fonduri europene. Protocoalele totdeauna au clauze privind nediscriminarea împotriva "minorităților sexuale". Intuiesc că și cel între WVR și PE are.

Înțeleg presiunea financiară pentru a rămâne relevant și a-ți putea derula proiectele. Toate astea costă bani. Dar valorile sunt de mai mare preț decât banii.

Al doilea lucru care este suspicios privind relația WVR cu PE e subiectul programului. Ni se spune că vocea "minorilor" trebuie auzită și luată în considerare când luăm decizii care afectează întreaga societate.

Îndrăznesc să vă atenționez: secularismul deja a transformat copiii într-o armă pe care statul secular o folosește împotriva părinților. Legea educației sexuale din România este un exemplu direct: educație sexuală obligatorie fără acordul părinților. Statul ridică ziduri de despărțire între copii și părinți.

Ideologia de gen face ravagii la minori, iar statul secular ne spune că trebuie să o acceptăm și să luăm în considerare vocea lor în contextul actual când se dezbate legea educației sexuale.

Îndrăznesc să aduc în discuție și imaturitatea copiilor. Din nefericire, sociologii ne spun că foarte mulți tineri adulți nu sunt nici ei suficient de maturi și se maturizează doar în anii 30 ai vieții. Maturitatea, deci, e un standard obiectiv pentru a lua decizii pentru societate. De aceea un deputat trebuie să aibă peste 21 de ani, un senator peste 30 și președintele peste 35.

Mi-am amintit, citind despre WVR, de cartea lui Kyle Harper, The Fate of Rome, despre care am scris acum câteva zile. Când Roma își începuse declinul, a ajuns să fie condusă de împărați copii. Copiii au devenit împărați ca urmare a morții timpurii a părinților lor.

Un exemplu discutat de Harper e Valentinian. Ajuns împărat la 8 ani, nu era bun la învățătură. Ajuns adolescent nu îi plăcea să asculte de consilieri. Ajuns adult, a rămas fără cunoștințe și și-a păstrat aversiunea față de consilieri. Se spune că într-o zi, când trezorierul imperial încerca să-i explice modul de funcționare a impozitelor și finanțelor, lucruri elementare pe care Valentinian nu le înțelegea, s-a enervat și s-a năpustit asupra trezorierului cu sabia.

Nu denigrăm munca extraordinare pe care WVR o face în România.

Nu subestimăm importanța integrării generației tinere în formularea de politici sănătoase pentru România. Dar dezaprobămși atenționăm asupra izului progresist care exista în WV și în WVR.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.