.st0{fill:#FFFFFF;}

Protejați copiii de Covid 

Articole | 13/04/2021

Numărul copiilor infectați cu Covid-19 crește. Acum un an eram informați că virusul afecta rar copiii. Vaccinurile produse între timp au fost desemnate pentru adulți. Ne-am gândit mai puțin la cei mici.

În Germania virusul se extinde rapid la copiii între 5 și 17 ani. În martie, numărul infectărilor a crescut brusc. Acum un an infectarea copiilor era necunoscută medicilor. Virusul care afectează copiii e prescurtat PIMS. Din fericire, nici unul dintre copii nu a murit. PIMS este un sindrom "rar, dar serios", iar rata de infectare este de 1 la 1 000 de copii. Virusul afectează în special stomacul și intestinele.

În Essen, până în martie au fost înregistrate 19 cazuri, iar în Dresden 238. PIMS se extinde și în SUA, unde 33 de copii au decedat. La un sfert dintre copiii infectați este afectat sistemul nervos, iar la 20% rinichii și ficatul. Se preconizează că 10 până la 15% dintre copiii afectați de PIMS vor suferi de boli cardiace pe termen lung.

Aceste informații sunt utile și bine de știut pentru a proteja copiii. Iubim și prețuim copiii, comoara cea mai de preț a noastră și a României. Să facem totul pentru a-i proteja.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.