.st0{fill:#FFFFFF;}

Pseudo-conservatorii care zic „Doamne, Doamne” 

Articole | 02/07/2021

Sunt îngrijorat de lipsa de temeritate a unor colegi din mișcarea conservatoare.

Majoritatea dintre cei pe care îi cunosc au devenit timizi.

Cel puțin în aparență. În ultimul timp, abordează doar subiecte teoretice și esoterice, tematici care sunt "safe/necontroversate", și asta probabil pentru a nu atrage atenția "progresiștilor" care domină spațiul virtual.

Probabil că le este teamă să nu fie etichetați "extremiști" ori bigoți.

Pe de altă parte, este posibil să aleagă în mod intenționat să rămână neutri față de marile bătălii valorice care se dau în aceste zile în România și Europa.

Am observat că pseudo-conservatorii nu suflă o vorbă privind educația sexuală din România, marșurile "diversității", ori legea recent adoptată în Camera Deputaților care ne poate penaliza cu până la 3 ani de închisoare dacă "incităm la ură" prin vorbă (nu faptă) împotriva anumitor minorități.

Am observat, de asemenea, că ei nu sunt menționați în studiile anti-creștine cum este cel discutat ieri: Vârful icebergului: Finanțatorii extremismului religios împotriva drepturilor omului pentru sexualitatea și sănătatea reproductivă în Europa 2009-2018 (Tip of the Iceberg: Religious Extremist Funders against Human Rights for Sexuality and Reproductive Health in Europe 2009 - 2018 )  

Motivul pentru care nu sunt menționați este ușor de intuit: cvasi-conservatorii nu constituie un pericol pentru extremiștii seculariști.

Dimpotrivă, ei sunt un aliat "soft" al extremiștilor seculariști. Conservatorii practicanți, însă, sunt văzuți tocmai invers, ca fiind un pericol real.

În acest sens, curiozitatea m-a făcut să caut ce postează intelectuali bine cunoscuți în România, care se consideră conservatori, în aceste săptămâni când bătăliile pentru valori se duc în spațiul public.

Subiectele abordate sunt în întregime paralele și irelevante.

Suntem, de exemplu, duși cu mintea în antichitate să învățăm cum și ce gândeau filosofii antici privind diverse subiecte, Marc Aureliu de exemplu.

Nu critic și nici nu denigrez pe cei care se identifică a fi conservatori, dar în opinia mea nu sunt.

A spune "Doamne, Doamne" nu este suficient pentru a-ți dovedi sinceritatea pozițiilor pe care ți le asumi în spațiul virtual ori public.

A spune că ești conservator fără să promovezi valorile morale și conservatoare dovedește că nu ești conservator.

A alege să stai neutru ori în tribună atunci când autenticii conservatori luptă în spațiul virtual pentru valori, prin petiții, intervenții în Parlamentul European, dezbateri pe Facebook, și prin alte metode similare, dovedește că cei care se identifică a fi conservatori nu sunt, de fapt, conservatori practicanți.

Timiditatea cvasi-conservatorilor denotă și o oarecare rușine față de conservatorism și valorile creștine.

Nu avem nevoie să ni se facă cunoscute zicalele și filosofia lui Edmund Burke.

Avem nevoie de intelectuali conservatori care efectiv să poarte bătăliile zilei pentru supraviețuirea conservatorismului și a valorilor conservatoare, adică creștine.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.