.st0{fill:#FFFFFF;}

Raportul Matic 

Articole | 12/04/2021

Într-un live anterior am discutat despre Raportul Matic care urmează să fie dezbătut în Parlamentul European săptămânile acestea în comisii, iar apoi să fie supus la vot în plen în mai sau iunie.

Raportul Matic este unul dintre cele mai radicale și extremiste rapoarte ori rezoluții propuse ale Parlamentului European. Voi încerca să vă informez și în scris privind Raportul Matic, concentrându-mă doar pe câteva subiecte. Fiecare frază din Raport este o cauză de îngrijorare pentru creștini și persoanele tradiționale.

Drepturile noi le distrug pe cele vechi

Paragraful care îngrijorează cel mai mult mișcările pro-familie, pro-viață, creștine, conservatoare și tradiționale se află pe pagina 6 a Raportului. El dezvăluie subiectul principal al Raportului: drepturile sexuale și reproductive.

Paragraful B afirmă că aceste drepturi includ "the rights of all individuals to have their bodily integrity and personal autonomy respected; define their sexual orientation and gender identity; decide whether, with whom and when to be sexually active; decide whether, when and who to marry and when, whether and by what means to have a child or children; have access to the information and support necessary to achieve all of the above".

Tradus în limba română: „Drepturile sexuale și reproductive înseamnă "drepturile tuturor persoanelor la respect față de integritatea corporală și autonomia personală; să-și definească orientarea sexuală și identitatea de gen proprie; să decidă dacă, cu cine și când să își înceapă viața sexuală; să decidă dacă, când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii; să aibă acces la informații și sprijin pentru implementarea tuturor celor de mai sus”.

O expunere mai concisă, directă, fără ambiguități, radicală și alarmantă a ideologiei revoluției sexuale în stadiul ei curent, dar și al obiectivelor, la fel de radicale, ale revoluționarilor sexuali care sunt la cârma Europei, e greu de făcut.

Expunerea este clară, și oricine poate să înțeleagă că ea constituie o declarație de război cultural și valoric împotriva sutelor de milioane de cetățeni ai continentului care nu agreează cu aceste principii. Se impune, însă, și o analiză adițională pentru a înțelege aspectele ascunse, dar și consecințele implementării acestei rezoluții. Consecințele vor afecta nu doar mintea, ființa ca ființă umană creată după Chipul și asemănarea Creatorului, dar ne vor afecta și buzunarul.

Aplicarea în viața de zi cu zi a drepturile propuse în Raportul Matic impune costuri financiare enorme. Drepturile noi distrug drepturile vechi. Drepturile vechi nu impun costuri financiare pentru societate, dar drepturile noi impun, fie că agream cu ele, fie că nu. Drepturile tradiționale sunt folositoare societății. Cele noi, nu.

De exemplu, exercitarea dreptului la libera exprimare nu impune costuri financiare. Un exemplu contrar este recunoașterea și implementarea unui drept la autodeterminare a identității de gen. Acest pretins ori propus drept decurge din ideologia de gen. Dar, pentru a-l exercita se impun cheltuieli bănești, risipă de timp, risipa resurselor financiare colective, reducerea drastică a productivității persoanei care își schimbă sexul și care, pentru restul vieții, nu va fi fericita, nici productivă, ci o povară financiară pentru noi ceilalți.

Vă ofer câteva cifre care ne ridică sprâncenele.

Știați, de exemplu, că doar medicamentele pentru sistarea pubertății adolescenților (puberty blockers), pentru ca apoi să li se faciliteze schimbarea sexului biologic, costă, în Marea Britanie, 20.000 de dolari? Nu total, ci doar anual?

Un om cu rațiune își spune cam așa: cum adică, un adolescent nu produce niciun dolar ori euro, dar societatea trebuie să cheltuiască pentru el 20.000 de dolari anual, doar pentru medicamente? Știați, de asemenea, că procedura chirurgicală de schimbare a sexului costă aproximativ 200.000 de dolari?

Știați, în plus, că operația estetică pentru feminizarea feței bărbaților care se schimbă în femei costă 70.000 de dolari? Știați că operația estetică pentru masculinizarea femeilor care se fac bărbați costă 50.000 de dolari? Știați că prețul unei mastectomii este de 10.000 de dolari?

Aceste costuri însă pot fi dublate ori triplate în cazul persoanelor care își schimbă sexul de mai multe ori pe parcursul vieții. Pe lângă asta, aceste persoane au nevoie de terapie toată viața. Vor vizita periodic un psiholog / psihiatru toată viața, vor lua lecții pentru feminizarea vocii, pentru a învăța cum să meargă ca și femeile și vice-versa.

Prin exercitarea drepturile tradiționale societatea câștigă. Prin exercitarea celor noi societatea pierde. Dar pierdem și noi. Ne afectează nu doar copiii, valorile, drepturile care ne sunt nouă de interes, dar ne impun niște costuri care ne ustură. Asta va fi una dintre consecințele inevitabile ale legalizării educației sexuale în România pe care o urmărește dl Iohannis.

Dragi cetățeni ai României și ai Uniunii Europene: am fost păcăliți!

Veți fi egali cu Dumnezeu

"Veți fi ca Dumnezeu" a fost tentația pe care satana a pus-o în fața părinților noștri după Creație. Nu au rezistat invitației și au acceptat-o, din lipsă de cunoștință și abilitatea de a se stăpâni. Tentația de a fi "la fel" și "egali" cu Creatorul ne este pusă înainte astăzi și nouă de către ideologiile bizare care bântuie lumea, inclusiv idolatria drepturilor omului. La fel ca părinții noștri, însă, mulți dintre noi nu rezistă tentației și au căzut în ispită.

Raportul Matic este un astfel de exemplu al tentației egalitarismului radical și îl voi comenta astăzi din această perspectivă.

În una din scrierile lui, Aristotel scrie   oamenii luptă să devină egali, iar când devin egali luptă să devină inegali".

"men fight to become equal, and when they become equal they fight to become unequal"

Este un act de mare îndrăzneală ca în 2021 să lansezi în spațiul public ideea că e prudent din când în când să înțelegem ce înseamnă egalitatea, și cum e bine, dar și cum nu e bine, să se manifeste. E bine să ne întrebăm dacă nu ar fi chiar bine să punem limite încercărilor de a ne face pe toți egali. E una să fim egali, dar alta e să fim toți la fel.

Din nefericire, distincția dintre aceste două concepte a fost scoasă pe fereastră, dând prilej celor mai bizare noțiuni egalitare să fie promovate în toate forurile internaționale. Tocmai asta face și Parlamentul European prin Raportul Matic.

Spuneam luni că Paragraful care îngrijorează cel mai mult mișcările pro-familie, pro-viață, creștine, conservatoare și tradiționale privind Raportul se află pe pagina 6 a Raportului. El discută drepturile sexuale și reproductive. Paragraful B afirmă că aceste drepturi includ "the rights of all individuals to have their bodily integrity and personal autonomy respected; define their sexual orientation and gender identity; decide whether, with whom and when to be sexually active; decide whether, when and who to marry and when, whether and by what means to have a child or children; have access to the information and support necessary to achieve all of the above".

Adică "drepturile sexuale și reproductive înseamnă "drepturile tuturor indivizilor la respect față de integritatea corporală și autonomia personală; să-și definească orientarea sexuală și identitatea de gen proprie; să decidă dacă, cu cine și când să își înceapă viața sexuală; să decidă dacă, când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii; să aibă acces la informații și sprijin pentru implementarea tuturor celor de mai sus".

Autorul Raportului și-a adoptat la nivelul minții autoritatea de a fi și face exact ce scrie în acest paragraf. Dacă analizăm îndeaproape afirmațiile lui putem spune de bună credință că ele aspiră să pună ființa umană la același nivel cu Dumnezeu, adică să ne facă "la fel" ca El.

Dumnezeu are abilitatea și autoritatea să ne acorde "orientarea sexuală și identitatea de gen" așa cum El socotește de bine. El deja ni le-a acordat, în mod imuabil, ireversibil și permanent. Raportul Matic ne ademenește să ne arogăm exact aceeași autoritate acordându-ne nouă înșine autonomie personală și autoritatea de a decide ce "orientare sexuală" vrem, dar și ce "identitate de gen" dorim.

Raportul Matic ne acordă și autoritatea, până acum deținută doar de Dumnezeu, de a decide "cu cine și când să ne începem viața sexuală". Dumnezeu deja a făcut aceste decizii și ne-a programat în mod imuabil și ireversibil să nu decidem noi când ne începem viața sexuală, deoarece El deja a stabilit acest lucru.

Fraza "nu stârniți dragostea până nu va veni ea / don't hurry love" ne dă de înțeles că există un moment natural care se dezvoltă și se înfiripă natural în noi și ne plasează în această dimensiune atât de importantă a vieții personale la vremea potrivită.

Dumnezeu, de asemenea, a decis, în mod imuabil și ireversibil, și cu cine să ne începem viața intimă: doar cu persoane de sex opus.

Raportul Matic acordă cetățeanului și autoritatea de a decide pentru sine "când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii". Dumnezeu deja a decis aceste aspecte și le-a programat în fiecare din noi. Căsătoria vine când dragostea își împlinește țelul, și a fost programată în fiecare ființă umană ca fiind între persoane de sex opus. Doar ființele de sex opus pot alcătui "un singur trup".

Dumnezeu, nu omul, a decis, de asemenea, când și prin ce mijloc (nu mijloace) omul are copii și câți. Ne-a programat cu abilitatea înaltă de procreare și doar printr-o singura metodă. Surogatul nu este o invenție a Creatorului.

Este evident deci că Raportorul Matic încearcă să ne facă "la fel" ca Dumnezeu, dându-ne, la nivel teoretic, exact aceleași abilități pe care le deține Creatorul. În mod categoric, toți creștinii trebuie să se opună și să nu își aroge aceste drepturi.

Este o mare aroganță a ființei umane a anului 2021 să încerce să își aroge autoritatea și dorința de a fi "la fel" ca Dumnezeu. E, de fapt, mai mult decât aroganță. Este un păcat.

Implicații nefaste pentru România

Dacă Raportul Matic va fi adoptat de Parlamentul European ne putem aștepta la o invazie a "experților" în sexualitatea anormală în școlile din România pentru impunerea neadevărurilor Raportului, cât și la discriminare și chiar persecuția creștinilor.

Spun deseori că Rezoluțiile PE nu sunt doar vorbe goale. Ele enunță doctrinele ideologice ale PE și, prin extensie, ale UE. Ele sunt echivalentul declarațiilor Partidului Comunist din România care enunțau tezele de partid care apoi erau transpuse în practică prin acțiunile "cadrelor" și "activiștilor" de partid. Învățătorii, profesorii, diriginții și alții erau obligați să îndoctrineze elevii în ideologia PCR.

Pagina 7 (Paragraful 5) a Raportului "solicită statelor membre să garanteze alocări bugetare suficiente pentru drepturile sexuale și să asigure disponibilitatea de resurse umane adecvate / calls on member states to guarantee sufficient budgetary provision for SRHR and ensure the availability of adequate human resources".

Această impunere ne afectează buzunarul. Promovarea drepturilor sexuale va trebui făcută cu sprijinul fondurilor publice și prin mobilizarea unui număr adecvat de resurse umane. În final, asta înseamnă o pierdere imensă pentru cetățenii României. Îndoctrinarea în sexualitatea nenaturală a copiilor noștri se va face pe banii noștri și fără acordul ori știința noastră.

Acesta este un motiv în plus pentru a ne opune inițiativei legislative de instituire a educației sexuale în România.

Iar paragraful de combatere a "discriminării și dezinformării" ne privește pe noi direct. Ne țintește în mod direct și nu e de bun augur. Pagina 8 (Paragraful 9) "solicită statelor membre să combată discriminarea și dezinformarea" privind sexualitatea. Direct avizați sunt părinții României, clerul, pastorii, preoții, liderii de tineret, învățătorii, profesorii, școlile creștine și toți adulții care dețin un rol în educarea copiilor și al adolescenților.

Pedepsele pentru cei care nu se conformează pot fi crunte și aspre. Există precedent. Norvegia și Scoția, și poate și alte țări, deja au adoptat legi care interzic deținerea de materiale "anti-discriminatorii" la adresa minorităților sexuale, cât și discuții și discursuri în spațiul public și privat, inclusiv în familie, care nu sunt de acord cu stilul de viață al minorităților sexuale.

Este, într-adevăr, incredibil ca generația mea să cadă din lac în puț: comuniștii ne pedepseau pentru deținerea de cărți "anti-comuniste", interziceau literatura religioasă, și, cu excepția slujbelor religioase (și ele monitorizate îndeaproape de Securitate), nu permiteau discuții de gen religios în spațiul public ori în familie.

Revoluționarii sexuali ne impun același lucru. Și tot ca și comuniștii, ne amenință cu pedepse, fie ele amenzi, fie chiar și posibilitatea de a ajunge la închisoare.

Din nefericire, Raportul Matic dovedește, în mod clar, dar și regretabil, că PE nu este o instituție care promovează toleranța, pluralismul ori diversitatea de perspective. PE este Inchiziția Uniunii Europene din anul 2021.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.