.st0{fill:#FFFFFF;}

Războiul total împotriva minții 

Articole | 26/04/2021

Războiul total este războiul care distruge totul și nu ia prizonieri. Mass-media și statul secular au lansat un război total împotriva minții. Exemplele care justifică această concluzie sunt multe. Fie că e vorba de vaccinări ori de revoluția sexuală, suntem îndoctrinați zilnic în perspectiva unică, intransigentă și intolerantă a mass-mediei și a statului secular privind aceste subiecte.

Asalturile acestea sunt susținute, agresive, continue și afectează în primul rând mintea. Asediul asupra minții este constant și înțelegem de ce: când mintea cedează, cedează și voința de a te opune și se ivesc îndoieli privind corectitudinea valorilor pe care le deținem și împărtășim. Seculariștii cunosc acest lucru: mintea este călcâiul lui Ahile al omului. Odată colapsată, mintea sănătoasă cedează și ea.

Oare în viitor vom mai putea gândi liber? Vom mai putea vorbi liber? Vom trăi cu teama de a nu fi pedepsiți dacă ne exprimăm liber?

Importanța minții sănătoase pentru creștini și pentru păstrarea și promovarea valorilor ne-a fost arătată de părinții noștri în credință. Sfinții apostoli ne atenționează să ne facem gândurile roabe lui Hristos, să ne încingem coapsele minții cu adevărul și că ne scriu pentru a ne "trezi mintea sănătoasă".

Înaintașii noștri în credință au înțeles că dacă mintea creștinului nu e sănătoasă și nu e ancorată în adevăr, creștinul își pierde identitatea. Acum 2000 de ani lucrurile erau izbitor de asemănătoare cu cele de azi: se producea un război total împotriva minții.

Războiul total este războiul de anihilare, este o formă de conflict care nu urmărește doar înfrângerea dușmanului, ci în primul rând distrugerea și eliminarea lui. Războiul total a fost o invenție a legiunilor romane.

Anihilarea minții și gândirii creștine este unul dintre obiectivele secularismului zilelor noastre. Colapsul gândirii creștine în mințile noastre va însemna colapsul nostru și al valorilor noastre.

Conform cercetătorilor creierul constituie 2% din masa totală a ființei, dar consumă 25% din energia lui zilnică. Asta înseamnă că avem nevoie de 516 calorii pentru a hrăni zilnic creierul, centrul gândirii, al conștiinței, al minții, al valorilor. (Patricia S. Churchland, Conscience: The Origins of Moral Intuition / Conștiința: Originile intuiției morale, Pagina 37).

Dumnezeu ne-a înzestrat cu abilitatea deosebită și unică de a gândi, de a raționa, de a "avea minte". Dar mintea trebuie hrănita și ea, nu doar cu calorii rezultate din proteine, dar mai ales cu Adevărul.

Adevărul, gândirea creștină și valorile creștine trebuie să fie cingătoarea cu care ne legăm mijlocul și legătura cu care ne ancorăm mintea. Altfel, vom fi duși de ici încolo fără sens și direcție.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.