.st0{fill:#FFFFFF;}

Redați părinților autoritatea parentală: apel către clasa politică 

Articole | 01/03/2023

Dragi politicieni: redați părinților autoritatea parentală!

Clasa politică se stresează în aceste zile privind sistemul de învățământ, legile educației și modalitățile pentru combaterea abandonului școlar și al analfabetismului funcțional.

Nu elevii sunt în primul rând falimentari la educație. Falimentară este în primul rând clasa politică. Politicienii noștri sunt analfabeți când e vorba de educarea tinerei generații. În frunte cu dl Iohannis (România Educată!) și clasa bruxelliană care stăpânește peste noi.

România educată a domnului Iohannis propune multe, la fel și „standardele europene”. Dar atât timp cât părinții sunt excluși din ecuație, clasa politică nu va fi capabilă să ne educe copiii și nepoții. Clasa politică e aceea care va rămâne de căruță.

Politicienii propun, ca de obicei, bani pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România. Au învățat lucrul acesta de la Bruxelles unde toate lucrurile se reduc la bani și se rezolva cu bani. Pe când pentru noi, persoanele tradiționale, toate lucrurile se reduc la valori și se rezolvă prin valorificarea lor.

Noi, conservatorii și tradiționaliștii propunem altceva: lăsați părinții să-și facă treaba și să aibă rolul fundamental în educarea copiilor lor. Nu-i mai hărțuiți cu sisteme pedagogice împrumutate de la seculariștii occidentali și care falimentează de la an la an. Dincoace de Ocean, în Europa, Finlanda, cap de vârf până în ani recenți la rezultate în învățământ, scade în clasamentul global. Iar dincolo de Ocean, în America, sistemul de învățământ stoarce tot mai mulți bani de la contribuabili. Și asta cu toate ca numărul copiilor care învață în sistemul public de învățământ e în scădere, iar numărul celor care învață în școli private și la domiciliu crește. Doar numărul celor educați la domiciliu / homeschooling e undeva la 10 milioane de copii.

Fără îndoială, din nou, părinții sunt furați de stat, atât la buzunar, dar mai ales la autoritatea lor ca învățători primari ai copiilor lor.

La început a fost familia. Familia și-a educat proprii copii. Apoi a fost preotul sau dascălul tocmit de părinți. Mai târziu a fost sinagoga, iar apoi biserica. Iar apoi au fost parohiile și bisericile.

Doar în ultimii 200-250 de ani și-a asumat statul autoritatea de a ne educa copiii și în acest fel ne-a confiscat autoritatea fundamentală de a ne educa copiii.

Dragi politicieni, lăsați părinții să-și facă treaba. Se pricep la educarea copiilor lor mai bine decât voi. Redați părinților un rol fundamental în educarea copiilor lor. Nu priviți părinții ca pe niște dușmani când e vorba de educarea viitoarei generații. Faceți din ei parteneri egali. Colegi de breaslă pentru pregătirea viitoarei generații.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

autoritatea parentală
Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Alin Jian a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.