.st0{fill:#FFFFFF;}

Pledoarie pentru demnitate și respect: respingem certificatele verzi 

Știri | 11/10/2021

Pe 2 Octombrie au avut loc la București manifestări cetățenești împotriva impunerii în Romania a certificatelor verzi.

 Atât eu cât și Alianța Renașterea Națională ne opunem obligativității vaccinării și a certificatlor verzi. Motivele sunt multe și deja le-am explicat în postările mele de nenumărate ori.

Constrângerea nu este o valoare creștină nici democrată. E o practică totalitară, autoritară și tiranică. Ea încalcă constituția și libertățile cetățenești.

Certificatele verzi sunt discriminatorii, divizează, conferă demintate anumitor persoane și înfierează și reduce la rang secundar cetățenii care nu se vaccinează.

O perspectivă fundamentală a conservatorismului creștin democrat este că demnitatea noastră ca ființe umane ne este acordată nu de stat ci de Dumnezeu.

Ne naștem cu demnitate fiecare dintre noi, o demnintate pe care nicio autoritate seculară nu are voie să o ia de la noi. Suntem înzestrați la naștere cu aceasi măsură de demnitate, o măsură egala. Statul nu are și nici nu poate să-și aroge autoritatea de a diminua demnitatea naturală cu care ne naștem și cu care am fost înzestrați.

Îmi exprim solidaritatea cu persoanele care cred în libertate și care, chiar în aceste zile dificile pentru noi toți, sunt gardieni ai libertății. Împotrivirea lor este o garanție a libertății noastre comune.

Daca ei ar dispărea din spațiul public ori ar fi reduși la tăcere întreaga democrație română ar suferi. Libertatea în sine ar fi știrbită. Azi puțin, mâine puțin, iar apoi în întregime.

Solicităm respectarea demnității, în egală măsură, a tuturor cetățenilor, a celor vaccinați și a celor nevaccinati. A celor care acceptă certificatele verzi și a celor care se opun certificatelor verzi.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.