.st0{fill:#FFFFFF;}

Rezoluție împotriva restricționării drepturilor cetățenilor care aleg să nu se vaccineze 

Rezolutii | 30/09/2021

ALIANȚA RENAȘTEREA NAȚIONALĂ

Având în vedere situație de criză politică prin care trece țara noastră,

Analizând incompetența clasei politice de a asigura stabilitatea și prosperitatea cetățenilor români și a națiunii române,

Observând și fiind îngrijorați de tendințele clasei politice actuale de a impune asupra cetățenilor obligații și restricții contrare Constituției și drepturilor fundamentale,

Reafirmând dedicarea Partidului Alianța Renașterea Națională de a susține și apăra Valorile, drepturile fundamentale ale cetățenilor, drepturile parentale, statul de drept și suveranitatea națională, de a apăra libertatea de conștiință, libertatea religioasă și libertatea de exprimare precum și dreptul fiecărui cetățean de a fi corect informat și de a i se permite să aleagă în ceea ce privește manifestarea voinței, educația propriilor copii și exprimarea credinței religioase,

Partidul Creștin Conservator, Alianța Renașterea Națională elaborează prezenta

REZOLUȚIE

împotriva restricționării drepturilor cetățenilor care aleg să nu se vaccineze

Pe fondul pandemiei create de virusul COVID-19, națiunile lumii au fost dezbinate și cetățenii împărțiți mai mult decât oricând înainte în „cei care...” și  „cei care nu...”.

Abuzurile frecvente venite din partea autorităților împotriva bisericilor și a libertății religioase, împotriva persoanelor și a libertății de mișcare, împotriva cadrelor didactice, elevilor și a sistemului de educație, împotriva medicilor care au îndrăznit să verifice veridicitatea rapoartelor autorităților și să analizeze eficiența măsurilor adoptate, continuă.

În loc să vină cu soluții ferme, explicând în mod logic și argumentând științific toate măsurile care sunt luate datorită așa numitei “pandemii”, politicienii României, aleși de poporul român tocmai pentru a reprezenta interesele românilor, se eschivează și produc sau acceptă legi sau reguli tocmai împotriva celor pe care ar trebui să îi reprezinte și să îi apere.

Măsurile restrictive sunt acum înlocuite cu măsuri de impunere prin constrângere a vaccinării.

Sub masca așa numitor „măsuri de prevenire...” se practică în acest moment cel mai mare act de limitare a libertăților fundamentale a persoanei din istoria recentă.

Statele lumii au condamnat dictatorii care au impus raționalizarea alimentelor, care au limitat libertatea de mișcare și circulație și care au anulat libertatea de a alege, pe unii dintre aceștia condamnându-i la moarte. Acum, aceleași state impun restricții de neimaginat persoanelor care își cer dreptul de a refuza o vaccinare care se dovedește atât ineficientă cât și dăunătoare în multe cazuri.

Sunt pur și simplu restrânse libertățile dobândite de înaintașii noștri prin jertfă. Sunt anihilate toate garanțiile Constituționale și sunt adoptate măsuri care vin puternic împotriva statului de drept și a democrației autentice.

„Vaccinarea obligatorie nu este diferită de sterilizarea forțată a femeilor în China comunistă, nici de abuzurile împotriva femeilor musulmane sau a diverselor grupuri etnice din state totalitare ale lumii. Astfel de constrângeri sunt echivalente și la fel de culpabile din punct de vedere moral, declară domnul Petre Costea, președintele Partidului Alianța Renașterea Națională.

Partidul Alianța Renașterea Națională reafirmă dreptul cetățeanului la a alege un act medical, fiind îndreptățit în mod legal să fie informat complet și onest în legătură cu efectele acestui act sau procedură. Vaccinul (sub orice denumire comercială a acestuia) împotriva Covid-19, în forma actuală, reprezintă momentan experimente, după cum UNICEF recunoaște în comunicatele sale:

„Fiecare țară are organisme de reglementare care supraveghează siguranța și eficacitatea vaccinului înainte ca acestea să fie utilizat pe scară largă. La nivel global, OMS coordonează o serie de entități tehnice independente care revizuiesc siguranța vaccinurilor înainte și chiar după introducerea acestora.”

https://www.unicef.org/moldova/articole/ce-trebuie-să-știi-despre-vaccinul-împotriva-covid-19

În opinia Alianței Renașterea Națională, opinie însușită de milioane de oameni din România și din lumea întreagă, impunerea unor restricții ce restrâng drepturile reprezintă sancțiuni extrem de grave și un precedent deosebit de periculos pentru democrație și libertate.

Cele 300,000 de amenzi contravenționale aplicate de statul român pentru așa numita “încălcarea măsurilor impuse în starea de urgență”, au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională a României, tocmai pentru că “măsurile impuse și restricționarea deplasării încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor”.

Sancțiunile excesiv de grave si dure, ce se vor a fi luate împotriva acelor persoane presupuse că urmează să refuze actul medical al vaccinării, nu își justifică necesitatea, constituind o practică nelegală și discriminatorie, în detrimentul celor care aleg să își protejeze propria viață.

Prin luarea unor asemenea măsuri, pe de o parte cât și prin smulgerea consimțământului persoanelor făcând-se uz cumulativ de toate formele viciului de consimțământ, se încalcă în mod flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale ființei umane în toate planurile existenței sale.

Partidul Alianța Renașterea Națională solicită autorităților române, precum și demnitarilor aleși de către populația României pentru a le fi reprezentanți și a le apăra interesele în Parlamentul României și în Parlamentul Europei, să voteze împotriva măsurilor discriminatorii de interzicere a unor drepturi cetățenilor care refuză vaccinarea, și să se opună condiționării participării la viața publică a acestor cetățeni.

„Nu putem accepta ca anumite “manevre politice și politicianiste” să devină un instrument de represiune și împiedicare a exercitării drepturilor fundamentale pentru cetățeni, oricare ar fi motivul pe care aceștia îl invocă: libertate de conștiință, convingere religioasă, dreptul la a alege actul medical sau dreptul la autodeterminare și dreptul la viață”, afirmă Beniamin Lup, președinte executiv al Partidului Alianța Renașterea Națională.

Alianța Renașterea Națională nu se opune vaccinării și nici campaniilor informate și echidistante de promovare a măsurilor de prevenire a răspândirii bolilor de orice fel, însă se opune vehement instituirii obligativității vaccinării și se opune categoric condiționării exercitării drepturilor cetățenești în cazul refuzului vaccinării.

Prezenta Rezoluție constituie punctul de vedere al Partidului Politic Alianța Renașterea Națională, este votată în mod voluntar de membrii partidului și aprobată prin Biroul Executiv. 


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.