.st0{fill:#FFFFFF;}

România are resurse vaste de energie. Atunci de ce tremurăm de frig? 

Articole | 26/01/2022

„Munții noștri aur poartă / Noi cerșim din poartă-n poartă” scria Goga.

Acest refren cunoscut fiecărui român se aplică de minune și astăzi privind criza energetică pe care o traversează România, la fel ca întreaga Europă. Sub pașii care îi facem în fiecare zi se află resurse imense de energie: cărbune, petrol, gaze naturale. În Marea Neagră la fel. De ce atunci această criză energetică în România? De ce aceste facturi imense? De ce un pensionar trebuie să plătească o factura de 900 de lei ori mai mult pentru a se încălzi timp de o lună? Asta înseamnă 200 de euro și peste 200 de dolari.

Prețurile sunt la fel de incendiare și la electricitate, dar și la pompa de benzină.

Iar clasa politică a țării se uită în altă parte. Scot banii din buzunarele cetățenilor, adică din impozite, pentru a subvenționa facturile imense ale marilor giganți ai energiei.

Nici presa, nici politicienii nu discută cauza principală a acestor prețuri enorme. O discut eu: politica nesăbuită a marilor puteri și a marilor corporații globale de tranziție de la combustibilul tradițional / fossil fuels, la energia verde / green energy. Cu ce scop? Cu scopul de a ameliora pretinsele modificări climatice care fie că nu există, fie că sunt nesemnificative.

Afirmația aceasta nu vine de la mine, ci de la experții din domeniu, dar ale căror perspective le sunt cenzurate de mass-media ori interzise.

Tranziția de la combustibilul tradițional la green energy trebuie finalizată până în 2050, spun adepții profețiilor climei. Altfel, planeta se va duce pe râpă. Politica anti-combustibil tradițional este în plin marș în Europa și America. Dl Biden și-a exprimat pe față opoziția față de industria energetică tradițională.

Tranziția, însă, nu merge bine. Reducerea dependenței de combustibilul tradițional în favoarea dependenței de energia verde are consecințe. Una dintre ele este criza energetică din această iarnă. Dar asta este doar începutul durerilor. Vor fi și altele.

Criza energetică de azi este una artificială, nu una creată de forțele pieții. Ea se va înteți și vor interveni și altele.

Din nefericire, tranziția spre energia verde nu poate fi împiedicată, iar crizele energetice vor afecta tot mai des și mai intens oamenii de rând. Din asta vom câștiga nu noi, ci marii oligarhi care distorsionează piața în mod intenționat pentru a crea profituri tot mai uriașe.

Abonează-te acum la canalul nostru de YouTube:

https://www.youtube.com/c/AliantaRenastereaNationala/?sub_confirmation=1

Implică-te acum alături de Alianța Renașterea Națională:

https://aliantarenastereanationala.ro/implica-te


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.