.st0{fill:#FFFFFF;}

România împotriva dreptului la procreare 

Articole | 08/06/2022

Sunt privilegiat să port un număr mare de discuții telefonice și electronice în care o mulțime de cetățeni români, atât din România, cât și din Occident, mă informează privind încălcările drastice ale drepturilor lor fundamentale.

Astăzi discut un caz care mi-a fost adus la cunoștință la sfârșitul luni Mai. Îl menționez pentru că mă îngrijorează și mă convinge că și în România există forțe anti-familie și anti-părinți la fel de puternice și agresive ca în Germania și Norvegia. Este un caz care, de fapt, mi-a stârnit în minte și intuiția că practicile anti-părinți și anti-familie nu sunt doar ilegale, dar și intenționate să prevină persoanele cu dizabilități să-și exercite unul din cele mai fundamentale drepturi: dreptul de a avea și crește copii.

Copilul s-a născut în aprilie într-un cuplu de persoane din România cu deficiențe pe care le-am putea numi dizabilități. Autoritățile române au luat copilul de la părinți imediat după naștere tocmai pentru că ambii părinți suferă de dizabilități. M-am interesat privind situația părinților. Mi s-a confirmat că sunt oameni liniștiți și capabili să crească un copil. Nu sunt ei cei mai bogați oameni din lume, dar au condiții suficiente pentru a crește un copil.

România a apucat-o se pare pe calea Barnevernetului și a Jugendamtului. Ostilitatea față de părinți și familie este universala în spațiul occidental european. Panta este alunecoasă și prăpastia fără fund. Dacă statul român își arogă autoritatea de a lua copiii de la părinții lor cu dizabilități, să nu fim îngrijorați că în timp statul va decide că doar cei sănătoși, ori 100% sănătoși, vor putea aduce pe lume copii? Gândul acesta mă îngrijorează și ar trebui să vă îngrijoreze și pe voi.

Pasul următor va fi ca statul să ia copiii de la familiile cu mulți copii, pe motivul că dacă familia e mai mică copiii pot fi crescuți mai ușor. Iar pasul următor va fi redistribuirea copiilor așa cum se face deja în Danemarca, Germania și Norvegia. Iar ultimul pas va fi arogarea de către stat a autorității decizionale privind cine își poate exercita dreptul la procreare, când, și în ce măsură.

Orwellian? Totalitar? Fără îndoială. Din nefericire, secularismul occidental se îndreaptă în aceasta direcție. Categoric, nu dorim așa ceva în România!

Autor:Petre Costea, Președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.