.st0{fill:#FFFFFF;}

ROMÂNIA, LA MULȚI ANI! 

Articole | 04/12/2021

Este o tradiție pentru Alianța Familiilor din România să ureze României "La Mulți Ani"! de 1 decembrie.

O facem din nou astăzi când România împlinește 103 de ani! Patriotismul este o valoare cardinală pe care o practicăm și promovăm. Îi spunem României "La Mulți Ani" și cerem binecuvântările mărinimoase ale lui Dumnezeu peste ea!

E bine pentru o națiune să-și pună soarta în mâna lui Dumnezeu și să-i ceară călăuzirea. Mai ales în vremurile tulburi în care trăim. E bine ca România să-și amintească faptul că bunăstarea ei ține de Dumnezeu, nu de omul muritor. Nici politicienii, nici executivul, nici legiuitorii și nici Curtea Constituțională nu i-o pot da.

 Dacă România a ajuns la 103 de ani și azi e mai liberă, mai în siguranță și mai prosperă ca niciodată în istoria ei, asta se datorează doar dragostei și milei lui Dumnezeu. Și a faptului că generațiile de dinaintea noastră, cu mult mai simple și sărace ca noi, au fost credincioase lui Dumnezeu și au păstrat și prețuit valorile creștine. România, nu îți alipi inima de idolii veacului acestuia! Iubește pe Dumnezeu și cinstește-L!

Nici NATO, nici Uniunea Europeană nu pot da României securitatea și prosperitatea de care ea are nevoie. NATO și Uniunea Europeană sunt uriași cu picioare de lut care azi sunt, dar mâine nu.

Astăzi, Uniunea Europeană este mai slabă, mai puțin o "uniune" și mai mică decât acum doi ani. Marea Britanie s-a retras din acest experiment al secularismului european post-modern în 2016, iar în următorii câțiva ani nu este exclus ca și alte țări să o abandoneze.

 NATO e în defensivă și în derivă, în fața unei Rusii agresive și a unei migrații musulmane fără precedent. Tancurile Rusiei stau tot la 100 de kilometri de România, în Transnistria, așa cum au fost și acum un an. Tot mai multe cărți se scriu, pe ambele maluri ale Atlanticului, privind declinul în aparență terminal și ireversibil al Europei.

Idolii secularismului european vin și trec. Merkel, femeia în care europenii își pun nădejdea, este și ea muritoare, iar evenimentele din ultimul an indică faptul că steaua ei deja a apus.

Ultima vedetă a secularismului european, Emmanuel Macron, este și el dezorientat și neputincios să rezolve marile probleme cu care se confruntă francezii, fie ele de natură materială (șomaj, sărăcie, stagnare economică) ori spirituală (materialism, hedonism, ateism, secularism). Singura nădejde a României și a Europei este Dumnezeu, creștinismul și valorile creștine.

România nu trebuie să uite mâna providențială a lui Dumnezeu. Secularismul a falimentat. Secularismul și-a dovedit inaptitudinile multiple în ultimii doi ani de pandemie. Încrederea oarbă în știință a cauzat pandemia cu care ne confruntăm. Știința a creat virusul COVID-19, l-a scăpat de sub control, și e neputincioasă să eradicheze cea mai răspândită pandemie de după Primul Război Mondial.

Secularismul și știința ne-au promis un viitor fără pandemii, boli, suferințe, și prosperitate perpetuă. Dar ultimii doi ani au dovedit nu înțelepciunea și capacitatea secularismului și a științei, ci neputințele lor.

Urăm României binecuvântările lui Dumnezeu, amintindu-i că fără El nu se poate aștepta la un viitor binecuvântat. Supraviețuirea multiseculară cu care ne mândrim se datorează în primul rând credinței pe care noi și cei de dinaintea noastră au avut-o în Dumnezeu, și respectului deosebit pe care ei l-au avut față de valori, în primul rând viața, familia și căsătoria. Doar aceste instituții ne pot asigura supraviețuirea și în viitor. Bizuirea pe lucrurile trecătoare ori structurile europene nu se pot substitui acestor garanții încercate de timp.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.