.st0{fill:#FFFFFF;}

Să nu uităm de eroii Revoluției din 1989! 

Articole | 22/12/2023

Partidul Alianța Renașterea Națională comemorează cu umilință și respect eroii Revoluției din 1989, ale căror sacrificii au adus libertate și democrație în România.
Ei au transformat visul libertății în realitate, și au făcut ca acea zi să rămână în istorie ca ziua în care poporul român și-a recăpătat vocea, iar oamenii au demonstrat că unitatea și determinarea pot înfrânge regimul comunist.
 
În lumina acestor evenimente semnificative, ne amintim că lupta pentru drepturi și libertăți continuă și în prezent.
Pe 22 decembrie 1989, România a fost martora unei transformări istorice remarcabile – Revoluția Anticomunistă.
Evenimentul a marcat sfârșitul unei ere marcate de regimul comunist și a deschis ușa către o perioadă de schimbare și speranță pentru poporul român.
Revolta curajoasă a poporului român din 1989 a deschis drumul către o societate mai liberă, dar drumul către libertate și justiție este într-o continuă desfășurare. Pandemia a adus noi provocări, evidențiind nevoia guvernării transparente în slujba cetățenilor și protejării drepturilor individuale. ARN rămâne solidar cu idealurile de libertate ale eroilor Revoluției, mai ales în contextul încălcărilor grave ale libertăților cetățenești și atacurilor continue asupra drepturilor constituționale de care am avut parte în ultimii ani.
 
Oamenii au ieșit în stradă cu curaj și hotărâre, cerând democrație, libertate și sfârșitul dictaturii comuniste. Pe 22 decembrie, orașul București a devenit epicentrul revoltei, alăturându-se Timișoarei, iar mulțimile masive au ocupat Piața Universității, scandând lozinci împotriva regimului. În ciuda reprimării violente, spiritele nu s-au lăsat doborâte.
 
Revoluția Anticomunistă din 22 Decembrie a deschis drumul către o societate democratică și a adus schimbări profunde în țară.
Cu toate că această perioadă a fost urmată de provocări și incertitudini, eforturile și curajul oamenilor au fost fundamentale pentru configurarea viitorului României, oferindu-i o șansă să se dezvolte într-o direcție democratică și liberă.
 
La aproape trei decenii și jumătate de la acele evenimente istorice, Partidul ARN se angajează să nu uite de eroii revoluției și să promoveze idealurile democrației într-o Românie liberă, cu valori morale unde fiecare cetățean poate avea șansa să contribuie la destinul țării noastre.
Astăzi, în 2023, nu doar cinstim moștenirea Revoluției din 1989, ci ne asumăm responsabilitatea de a construi un viitor în care valorile libertății și justiției să rămână piloni fundamentali ai societății noastre.
Împreună, vom continua să ducem mai departe spiritul de luptă și să contribuim la edificarea unei Românii mai puternice și mai drepte.
 
Să nu uităm de eroii Revoluției din 1989!
Autor: Petre Costea, președintele partidului Alianța Renașterea Națională


Manole Mihail a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.