.st0{fill:#FFFFFF;}

Sănătate: Drept sau obligație? 

Articole | 20/09/2021

Un eseu cu acest titlu a fost creionat de dl Bogdan Stanciu pentru Pro-Vita și Alianța Familiilor din România. 

În acest eseu dl Stanciu aduce un argument interesant și inteligent: poate statul să ne impună obligația de a fi sănătoși? Este sănătatea un drept sau o obligație?

Dacă este un drept cetățenesc care ne aparține, este logic să avem dreptul să ni-l exercităm ori nu.

Din asta decurge și dreptul nostru de a alege să ne vaccinăm ori nu. Dacă, dimpotrivă, sănătatea este o obligație cetățenească, își poate statul aroga autoritatea să ne impună să fim sănătoși?

Dacă da, mai are principiul consimțământului individual pentru a accepta proceduri medicale vreo relevanță?

Cine decide care proceduri medicale sunt OK și care nu? Devine statul medicul de gardă al nostru permanent? I-am acordat noi statului această autoritate prin lege dar, și mai important, prin Constituție?

 Acestor întrebări inteligente încearcă dl Stanciu să le dea răspunsuri. Mulțumesc dlui Stanciu pentru scrierea materialului. Îl puteți citi în întregime aici.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.