.st0{fill:#FFFFFF;}

Scrisoare deschisa catre prim-ministrul Marii Britanii 

Articole | 14/05/2021

Scrisoare deschisă din partea liderilor creștini către primul ministru cu privire la propunerile introducerii pașaportului de vaccinare

Dacă sunteți liderul unei biserici sau al unei organizații creștine și locuiți într-una dintre cele patru țări ale Marii Britanii, vă rugăm să luați în considerare semnarea acestei scrisori completând formularul de mai jos cu numele dvs. Vom trimite această scrisoare cu semnatari prim-ministrului, însoțită de copii care vor fi distribuite prim-miniștrilor și tuturor parlamentarilor. Numele dvs. va apărea în lista semnatarilor, care poate fi găsită selecționând tab-ul Semnatari. Pagina semnatarilor va fi actualizată manual, așa că vă rugăm să acordați ceva timp pentru ca numele dumneavoastră să apară. Vă rugăm să nu introduceți datele dumneavoastră de două ori și să completați formularul cât mai detaliat posibil, în caz contrar există riscul ca înscrierea dumneavoastră să nu poată fi utilizată. Vă mulțumim!

Către: Primul Ministru Boris Johnson


Aprilie 2021


Stimate Domnule Prim-Ministru,


În calitate de lideri creștini din mai multe confesiuni, continuăm să ne rugăm în această perioadă pentru guvernul dumneavoastră "și pentru toți cei care ocupă funcții înalte, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea" (1 Timotei 2:2).


Cu toate acestea, vă scriem cu privire la un domeniu de mare importanță, și anume potențiala introducere în societatea noastră a așa-numitelor "pașapoarte de vaccinare", care au fost denumite și "certificate de vaccinare COVID" și "permise de libertate". Ne opunem în totalitate la această propunere și dorim să facem trei precizări cu privire la posibila luare în considerare a oricărui proiect de genul acesta.


În primul rând, a face din vaccinare un criteriu pe baza căruia să i se permită cuiva sau nu accesul într-o locație sau participarea la o activitate, nu are niciun sens logic în ceea ce privește protejarea celorlalți. În cazul în care vaccinurile sunt foarte eficiente în prevenirea bolilor semnificative, așa cum pare să reiasă din rezultatele testelor de până acum, atunci cei care au fost vaccinați au primit deja protecție; ei nu au niciun beneficiu dacă alte persoane se vaccinează. În plus, din moment ce vaccinurile nu previn infecția în sine, chiar și o persoană vaccinată ar putea, teoretic, să fie purtătoare și să transmită virusul, astfel încât să se decidă statutul unei persoane ca fiind "no-contagioasă", pe baza dovezii imunității sale la boală, este o eroare.


În al doilea rând, introducerea pașapoartelor de vaccinare ar constitui o formă neetică de constrângere și o încălcare a dreptului la consimțământ în cunoștință de cauză. Oamenii pot avea diverse motive pentru care nu pot sau nu doresc să primească vaccinurile disponibile în prezent, incluzând, în cazul anumitor creștini, probleme serioase de conștiință legate de etica fabricării sau testării vaccinurilor. Riscăm să creăm o societate pe două niveluri, o “discriminare” medicală în care o subclasă de persoane care refuză vaccinarea este exclusă din domenii importante ale vieții publice. Există, de asemenea, o teamă legitimă că acest proiect ar fi doar un capăt de cuțit care ar duce la o stare de lucruri permanentă în care legalizarea vaccinului anti-COVID ar putea fi extinsă pentru a cuprinde alte forme de tratament medical și poate chiar și alte criterii dincolo de acesta. Acest proiect are potențialul de a pune capăt democrației liberale așa cum o cunoaștem și de a crea un stat de supraveghere în care guvernul folosește tehnologia pentru a controla anumite aspecte ale vieții cetățenilor. Ca atare, aceasta constituie una dintre propunerile politice cele mai periculoase făcute vreodată în istoria politicii britanice.


În cele din urmă, în calitate de lideri creștini, dorim să specificăm că nu avem în vedere nicio situație în care să le închidem ușile celor care nu au un pașaport de vaccinare, un certificat de test negativ sau orice altă "dovadă de sănătate". Ca Biserica lui Isus Hristos să-i excludă pe cei considerați de stat ca fiind indezirabili din punct de vedere social ar fi o anatemă pentru noi și o negare a adevărului Evangheliei. Mesajul pe care îl propovăduim este din partea lui Dumnezeu pentru toți oamenii și nu constă în nimic altceva decât în darul gratuit al harului oferit în Hristos Isus, cu chemarea universală la pocăință și credință în El. A le refuza oamenilor accesul la mesajul acestui serviciu creștin dătător de viață ar însemna o trădare fundamentală a lui Hristos și a Evangheliei. Adevăratele biserici și organizații creștine nu ar putea face acest lucru și, în calitate de lideri creștini, am fi obligați să ne opunem cu fermitate oricărei astfel de legi date de Parlament.

Vă atragem atenția asupra ultimului control judiciar care a anulat interdicția impusă de guvernul scoțian cultului religios public, fapt care demonstrează că o astfel de interdicție nefondată a dreptului la cultul religios reprezintă o încălcare clară a articolului 9 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Nu putem vedea cum orice încercare de a împiedica oamenii să se adune pentru a i se închina lui Dumnezeu, fie pe motivul testului fie pe cel al nevaccinării, nu ar fi considerată și în acest caz o încălcare a legii. Suntem de acord cu acei membri ai Parlamentului care și-au exprimat deja opoziția față de această propunere: că ar fi dezbinator, discriminatoriu și distructiv să introducem un astfel de certificat de sănătate obligatoriu în societatea britanică. Solicităm guvernului să afirme cu tărie și claritate că nu va lua în considerare acest proiect antiliberal și periculos, nici acum și nici în alt moment.

Cu deosebită considerație.

Articol tradus de : Eliza Voicu.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.