.st0{fill:#FFFFFF;}

Seattle, thank you! 

Articole | 20/10/2021

A fost un privilegiu deosebit pentru mine să mă aflu pentru două zile între românii din Seattle.

A fost o experiență unică, care îmi va rămâne în minte mereu. Am interacționat cu sute de români, de la cei mai mici bebeluși pe care i-am ținut în brațe, până la persoana cea mai în vârstă, doamna Teresia, o doamnă de (aproape) 91 de ani!

Mai târziu luna aceasta Teresia împlinește 91 de ani! La mulți ani, doamnă Teresia! Ați fost o încurajare pentru mine în toate privințele și vă urăm multă sănătate și zile îndelungate!

Mi-a plăcut să văd atașamentul românilor din Seattle față de valorile creștine. Valorile creștine au fost legătura care ne-a legat pe toți, cu mic și mare, de la cel mai tânăr până la cel mai în vârstă. Am observat și modestia românilor de acolo. Modestie în îmbrăcăminte, vorbire, comportament.

Am observat și setea lor după Adevăr. Este remarcabil și încurajator să te întreții cu oameni care caută Adevărul.

Pozițiile conservatoare ale românilor m-au încurajat și ele. De la cei mai tineri până la cei mai în vârstă, românii din Seattle găsesc refugiu în conservatorism.

Mulțumesc și liderilor spirituali cu care m-am întreținut, într-o atmosferă de încurajare reciprocă. Mulțumesc și celor care m-au găzduit, ospitalitatea lor fiind desăvârșită.

Vă mulțumesc și pentru sugestiile pe care mi le-ați făcut. Unii solicitați mai multe comentarii pe Facebook despre România.

Alții doriți comentarii mai frecvente despre America și politica de aici. Cu toții aveți dreptate și mi-aș dori să am mai mult timp să scriu, să comunic și să transmit cât pot mai mult perspectiva conservatoare și creștină privind viața și realitățile politice din Europa și America.

Conservatorismul este o doctrină frumoasă. Am fost încurajat să observ că românii din Seattle împărtășesc această perspectivă politică. Ea izvorăște din conștiința creștină, din învățăturile tradiționale creștine, relevante la început și relevante astăzi.

Familia, credința în Dumnezeu, valorile creștine, suveranitatea și identitatea națională, respectul reciproc, egalitatea în demnitate, libertate, libertatea religioasă și alte valori politice care decurg din acești piloni fundamentali ai gândirii conservatoare, sunt principiile pentru care am luptat de mulți ani și vom continua să luptăm pentru ele, împreună, în viitor.

Seattle, we love you!

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.