.st0{fill:#FFFFFF;}

Sedarea persoanelor cu dizabilitati pentru vaccinarea impotriva COVID 

Articole | 14/05/2021

Un document în powerpoint filtrat de la guvernul din Saskatchewan sugerează sedarea persoanelor cu dizabilități pentru vaccinarea împotriva COVID, fără consimțământul acestora

Sedarea este sugerată în cazul persoanelor cu dizabilități care prezintă un grad ridicat de anxietate și se opun înțepăturilor de ace

REGINA, Saskatchewan, 19 aprilie 2021  (LifeSiteNews) -  Un curs de formare pentru asistenți sociali, organizat sub supravegherea guvernului din Saskatchewan, pare să aprobe sedarea persoanelor cu dizabilități intelectuale care prezintă un grad ridicat de anxietate pentru a li se administra un vaccin împotriva coronavirusului, fără consimțământul acestora. Un funcționar guvernamental îngrijorat de lipsa de claritate în ce privește necesitatea consimțământului a dezvăluit informația către LifeSiteNews.

O prezentare din 1 aprilie, creată de către guvernul din Saskatchewan în colaborare cu Inclusion Saskatchewan (INSK), o organizație neguvernamentală comunitară, îi învață pe asistenții sociali cum să lucreze cu "persoane cu nevoi speciale" pentru a obține consimțământul acestora de a primi vaccinul COVID.

"INSK a redactat un document de luare a deciziilor în limbaj simplu pentru a ghida conversațiile cu persoanele care iau decizia de a primi vaccinul COVID-19", se afirmă într-un diapozitiv din prezentare. "Oamenii ar trebui să își dea consimțământul în cunoștință de cauză acolo unde este posibil", se precizează într-un alt diapozitiv.

Cursul a fost organizat de angajatele guvernamentale Berit Pugh și Hayley Huartson, ambele de la Ministerul Serviciilor Sociale. La organizarea acestui curs a colaborat, de asemenea, Megan Wells, director de incluziune al organizației Inclusion Saskatchewan.

Prezentarea încurajează utilizarea "tehnicilor de susținere" și crearea unui mediu pozitiv pentru cei cu dizabilități intelectuale care s-ar putea opune la administrarea vaccinului. "Se va pune la dispoziție muzică, cafea și gogoși după aceea și se va sărbători prin distribuirea de fotografii cu cei dragi", se precizează în prezentare.

Aproape de finalul cursului, se propune utilizarea sedării pentru persoanele cu dizabilități care prezintă un grad ridicat de anxietate și care se opun înțepăturilor de ace.

Notele de sub diapozitiv indică faptul că se poate folosi sedarea. Nu se face nicio mențiune cu privire la obținerea consimțământului.

"Dacă oamenii au nevoie în mod regulat de sedare pentru diverse proceduri, acest lucru poate fi luat în considerare și pentru vaccin", se afirmă în note.

"Unii oameni nu se vaccinează împotriva gripei, chiar și cu cele mai creative abordări, cu o educație sanitară accesibilă și cu un sprijin emoțional extraordinar oferit de persoanele apropiate, pur și simplu pentru că teama de ace este foarte mare", continuă notele.

"Aceste persoane sunt adesea cele care trebuie să facă inclusiv lucrări stomatologice sub anestezie generală, etc., iar singura mea speranță pentru ca aceste persoane să fie imunizate este ca, până la următoarea programare la stomatologie (la fiecare 2-4 ani), să putem solicita administrarea unei doze de vaccin în același timp."

LifeSiteNews l-a contactat telefonic și prin e-mail pe ministrul Sănătății din provincie, Paul Merriman, pentru a obține explicații cu privire la necesitatea consimțământului din partea persoanelor cu dizabilități înainte de a li se administra un vaccin COVID în timp ce sunt sedate pentru alte intervenții medicale. Nu a primit nici un răspuns.

LifeSiteNews a contactat, de asemenea, Inclusion Saskatchewan pentru comentarii, dar nici de aici nu a primit niciun răspuns.

Articol tradus de : Eliza Voicu.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.