.st0{fill:#FFFFFF;}

Situația demografică a României, subiect sensibil pentru clasa politică a României 

Articole | 17/02/2023

La peste 30 de ani după colapsul totalitarismului, în România mai trăiesc cu puțin peste 19 milioane de români, mai puțin cu 5 milioane decât în 1989.

Datele statistice publicate de statul român și de instituțiile internaționale tind să ne dea de înțeles că, până în anul 2100,

ceasul biologic al României ar putea să înceteze să mai bată.

Practic, asta va însemna declinul biologic ireversibil al României. Dacă se va mai vorbi românește pe planetă peste 200 de ani sau chiar peste 1000 de ani, depinde de noi și de intențiile pe care le avem pentru viitor.

Iarna demografică a României este un subiect tabu și sensibil pentru clasa politică a României, însă este și cel mai important.

Considerăm o prioritate pentru partidul nostru stoparea declinului demografic al României, a exodului generației tinere din România și a practicilor sociale care distrug capitalul uman și social.

Considerăm o prioritate pentru partidul nostru promovarea unei culturi și politici care urmăresc redresarea și revitalizarea situației demografice a României.

Există țări în Europa care au demarat cu succes astfel de politici și credem că și România poate și este capabilă să facă la fel.

Invităm pe toți cetățenii României, indiferent de apartenența etnică, confesională, statut economic, vârstă, nivel profesional ori educațional, fie că locuiesc în România sau în afara României, să ni se alăture.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.