.st0{fill:#FFFFFF;}

Solidar cu Tucker Carlson 

Articole | 29/04/2023

Criza mass-mediei din SUA s-a intensificat recent când Tucker Carlson, cel mai influent jurnalist al ultimilor ani, a fost concediat de șeful lui de la Fox News.

În aceeași zi a fost concediat și Don Lemon, jurnalistul de elită de la CNN. Mass-media a celebrat concedierea lui Carlson, dar concedierea celui din urmă nu a suscitat mult interes.

Motivul e simplu. Carlson e un creștin conservator care, când vorbea la postul de televiziune, era urmărit simultan de 3 milioane de oameni ori chiar mai mulți. Cel din urmă rar și greu ajungea la 1 milion.

În 2019 am scris un scurt comentariu despre Carlson. Revin astăzi cu același comentariu pentru a-mi exprima solidaritatea cu un jurnalist integru și inteligent, și cu o persoană responsabilă care a influențat și extins gândirea conservatoare la milioane de oameni în Occident și nu numai.

***
Scriam în 2019 că tocmai terminasem de citit una dintre cele mai bune cărți ale anului, critice la adresa clasei politice din America, dar care s-ar aplica foarte bine și la elita politică din România și Europa.
Autorul cărții nu e oricine, ci unul dintre cei mai influenți jurnaliști americani la ora actuală: Tucker Carlson, creștin practicant, care la cei 40 de ani ai lui e neobișnuit de influent în mass media și unul dintre jurnaliștii de bază ai canalului de televiziune american Fox News.
Titlul cărții spune totul: Ship of Fools: How a selfish ruling class is bringing America to the brink of revolution ("Vasul proștilor: clasa politică egoistă a Americii ne duce spre o revoluție")
Cartea nu e ideologică. Meritul ei principal este că autorul afirmă ceea ce e evident: nu mai există diferențe între stângă și dreapta politică, cele două grupuri politice fiind acum aproape una singura.
Motivul este că la cârma Americii – și a României și Europei – se află o clasă de politicieni care nu sunt deloc conectați cu realitatea. Dimpotrivă, sunt in întregime deconectați de majoritatea covârșitoare a cetățenilor, a modului cum gândesc ei și a idealurilor lor.
Carlson dă câteva exemple specifice. Războiul din Irak a fost o catastrofă pentru America, zice el, și a fost promovat cu sârguință atât de republicani, cât și de democrați.
Și asta cu toate că americanii de rând nu doreau, ci dimpotrivă, se împotriveau masiv războiului american din Irak. Am promovat democrația în lumea arabă, întreabă Carlson, așa cum anticipa clasa politică de elită a Americii? Absolut nu!
Dimpotrivă, lumea arabă a fost destabilizată așa cum nu a mai fost vreodată în istorie. Consecințele încă se simt, inclusiv migrația masivă a refugiaților sirieni și musulmani în Europa.
Carlson discuta în amănunt războiul ideologic, dar plin de minciuni si dezinformări, a elitei politice americane pentru a pregăti invazia Irakului și a-i pregăti psihologic pe americani pentru această aventură.
Alte subiecte la fel de fascinante pe care Carlson le discută sunt despre migrația în America. Ambele partide politice au capitulat, președintele Trump fiind la vremea aceea singurul care încă lupta să stopeze migrația ilegală în America.
La fel ca în Europa, de altfel, unde parcă toată lumea s-a resemnat ca urmare a invaziei masive de musulmani din vara lui 2015.
Revoluția sexuală este un alt subiect unde Carlson vede o convergență între stânga și dreapta politică. În final, ea a triumfat deoarece conservatorii americani au capitulat.
La fel și în Europa, unde presupușii conservatori au legalizat căsătoriile homosexuale și au distrus familia. Marea Britanie, sub Cameron, Norvegia și Germania sunt exemple clare unde căsătoriile homosexuale au fost legalizate de guverne și cancelari / prim miniștri conservatori (așa ziși).
Iar revoluția sexuală continuă să fie instituționalizată și azi, tot de presupuși conservatori: May în Marea Britanie, printre alții.
O altă zonă în care elita ne distruge drepturile e libertatea cuvântului. Carlson discută și decepțiile ecologiste care au devenit o nouă religie mondială. Nu mai suntem în anii 60 ori 70 când râurile și orașele erau poluate.
Rar mai găsești în America un râu, apa ori orașe poluate. Dar mișcarea de conservare a naturii s-a transformat într-o religie finanțată de statul secular, numita ecologism.
Ce sugerează Carlson pentru îndreptarea situației? Ultima frază a cărții lui (Pagina 241) spune totul: :"if you want to save democracy, you've got to practice it." ("Dacă vrei să salvezi democrația, trebuie să o practici").
Este un subiect și o fraza pe care am folosit-o des și eu în campania mea europarlamentară. Democrația română e în ruine.
Politic vorbind, suntem iobagii unei elite politice române care nu are nimic nici în clin, nici în mânecă cu simțămintele noastre, obiectivele noastre, interesele noastre ori valorile noastre.
Vă îndemn, deci, și eu, la fel ca și Carlson, implicați-vă în democrația română, salvați-o și practicați-o!
Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.