.st0{fill:#FFFFFF;}

Solidari cu cadrele medicale din România care se opun obligativității vaccinării 

Articole | 26/04/2021

Ocazional primesc mesaje din partea unor cadre medicale care își exprimă frustrarea privind presiunea exercitată asupra lor de autorități pentru a se vaccina.

Sâmbătă, de exemplu, am primit un mesaj de acest gen în care mi se spunea "se face presiune pe noi la lucru să ne vaccinăm …" Unele persoane mă întreabă dacă se poate face ceva legal pentru a respinge presiunea.

Sunt solidar cu aceste persoane pe care le admir, fie că se vaccinează, fie că nu. Modul exemplar în care cadrele medicale din România au servit țara și familiile ei pe durata pandemiei trebuie apreciat. Eu le apreciez. Au făcut-o cu o dăruire deosebită.

Pe parcursul pandemiei am avut ocazia să văd din când în când în România asistente medicale care se întorceau de la o unitate COVID la finalul turei de 12 ore, fie de zi, fie de noapte. Erau epuizate, stăteau departe de soții și copiii lor pentru a evita contacte cu potențial de infectare, aveau nevoie de somn și de odihnă. Dar erau conștiente de miza mare și necesitatea de a proteja oamenii.

Astfel de oameni deosebiți trebuie apreciați si onorați. Nu înfierați. Îmbrățișați cu afecțiune. Nu criticați.

Presiunea din partea autorităților să se vaccineze este iresponsabilă, fără sens, condamnabilă. Este și neconstituțională. Libertatea de a alege este fundamentală, iar Constituția o garantează fiecăruia dintre noi, fie medici ori asistente medicale, fie muncitori în fabrică.

Spunem NU obligativității vaccinării.

Spunem NU pașapoartelor COVID.

Spunem NU presiunilor autorităților naționale și unionale să ne vaccinam.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.