.st0{fill:#FFFFFF;}

Solidari cu Familia Furdui – Protest Viena 

Articole | 11/10/2021

Felicitam comunitatea română din Viena care ieri a ieșit in spațiul public pentru a protesta confiscarea copiilor Familiei Furdiu de către autoritățile germane.

Din nefericire, din cauza programului încărcat, nici Alianța Renașterea Națională nici Alianța Familiilor din România nu au reușit sa prezinte cu prilejul protestului un mesaj de susținere.

ARN și AFR l-au desemnat pe domnul Laurențiu Tomoiaga (ARN Austria) să prezinte mesajul alaturat în cadrul protestului. Ca atare îl distribuim prin platformele de socializare.

Dragi prieteni și susținători ai Familiei Furdui.

Doresc înainte de a transmite mesajul meu, să vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră aici, pentru susținerea și dragostea prin care dovediți că sunteți alături de această familie și luptați împreună pentru reîntregirea familiei Furdui.

Numele meu este Laurențiu Tomoiagă. Împreună cu colegii din cadrul Alianței Familiilor din România, fondată de către domnul Petre Costea, Președintele Alianței Renașterea Națională, dorim să aducem înaintea d-voastră mesajul nostru de susținere și să vă asigurăm de lupta și implicarea noastră pentru reîntregirea familiei Furdui.

Încă de la început, după ce copiii au fost preluați de către Jugendamt, am adunat peste 24.000 de mii de semnături prin petiția care a fost lansată pentru susținerea familiei Furdui, și care au fost depuse la Președinția României, Prim Ministrul României, Guvernul României, Avocatul Poporului, Ministerul de Externe, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ambasada Germaniei din România, cât și la Ambasada României din Germania. 

Ca urmare a acestei petiții au fost demarate acțiuni din partea unor Instituții ale Statului Român, în special din partea Avocatului Poporului prin Avocatul Copilului, care este implicat direct în cazul familiei Furdui, intervenind la nivelul Parlamentului Saxoniei Inferioare și la nivelul autorităților din Germania. 

Susținem cauza familiei pentru că sunt cetățeni români, care au nevoie de protecția Statului Român, și a Instituțiilor lui.Totodată vă asigurăm că suntem dedicați continuării luptei până la reîntregirea familiei. Familia naturală așa cum a lasat-o Dumnezeu, cu copii frumoși, care au crescut și cresc în spiritul tradițiilor și valorilor creștine, părinți care își cresc copiii cu teamă de Dumnezeu și respect față de oameni și de autorități.

Solicităm tratament nediscriminatoriu din partea statului German la adresa familiei Furdui. Suntem conștienți că statul german discriminează împotriva cetățenilor României, răpind din mijlocul unei familii armonioase niște copii care își doresc să fie în casă, în familia lor, însă statul german le refuză acest drept. Totodată statul german prin instituțiile abilitate împiedică exercitarea libertății de comunicare între copii și părinți, solicitând în mod expres ca toată comunicarea să fie făcută în limba germană.

Acest lucru contravine principiile Uniunii Europene, principii care spun că fiecare cetățean european are dreptul la autodeterminare, asta însemnând inclusiv păstrarea limbii, tradițiilor și valorilor naționale care nu intră deloc în conflict cu legislația Germaniei.

A vorbi limba română cu copiii noștrii nu este un delict așa cum statul german încearcă să îl facă. A vorbi limba maternă este un drept fundamental, și statul german care este parte a Uniunii Europene nu poate împiedica un astfel de drept oricărui cetățean al Uniunii Europene.

Mai mult, statul german are obligația de a asigura translatori pentru copii dacă doresc, în interesul statului german să audă ce se discută între copii și părinți. Dacă statul german are acest interes, și se justifică acest interes, are obligația, resursele financiare sau dreptul să-și angajeze un translator.

Momentan interesul părinților și copiilor este comunicarea, însă Statul german împiedică pe orice cale comunicarea și refacerea familiei, care este de fapt scopul oricărei măsuri pe care ar luat-o acest Stat. Dacă măsurile luate de Statul german au în vedere separarea definitivă a copiilor de părinți, doar așa se justifică acțiunile neîntemeiate pe care Statul german le exercită și le desfășoară împotriva familiei Furdui.

Considerăm că familia Furdui este discriminată. Familiei Furdui i se restrâng orice drepturi referitoare la comunicare cu copiii. Copiilor li se interzice dreptul de a se reunii cu familia, iar interesul superior al minorului este pur și simplu călcat în picioare de către Instituțiile Statului german. Dragă familie Furdui, luptăm și vom continua sa luptam prin implicarea noastră pentru reîntregirea familiei d-voastră.

Vă mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu sa binecuvinteze Romania!


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.