.st0{fill:#FFFFFF;}

Solidari cu generația tânără 

Articole | 29/03/2021

În 2008, când a izbucnit cea mai devastatoare criză economică de după 1929, erau în anii 20 ai vieții, tineri născuți între 1980 și 1985. Tineri absolvenți ai universității care priveau cu încredere spre viitor. Dar aspirațiile multora dintre ei au fost năruite de criza economică a anului 2008 care a durat 10 ani sau mai mult. Doar pentru a fi năruite din nou în 2020, când ne-a lovit pandemia din plin pe toți. Pentru această generație, care acum are între 35 și 40 de ani, aceste două evenimente au fost un double whammy / o pacoste dublă.

Din nefericire, este posibil ca generația aceasta să nu atingă niciodată nivelul de bunăstare al părinților lor, ori daca dă, doar pentru o vreme. Vremurile și vânturile nu le-au fost tocmai prielnice. Când pandemia se va sfârși nu știe nimeni. E cert, însă, că acestei generații i s-a luat o parte bună din cariera profesională.

Șomajul încă este ridicat la tinerii Europei, mai ales în sudul continentului. E important, dar și necesar, ca generația mea să asculte, cu compasiune, la îngrijorările tinerilor. Recomand, în acest sens, un articol care mi-a deschis ochii înspre o realitate care trebuie să ne preocupe pe toți. Titlul articolului e : La generation de la double crise en Europe du sud / Generația crizei duble din Europa de sud. 


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.