.st0{fill:#FFFFFF;}

Solidari cu musulmanii convertiți la creștinism, dar persecutați 

Articole | 14/05/2021

Solidari cu musulmanii convertiți la creștinism, dar persecutați: Studiul privind Franța

Recent, European Center for Law and Justice a publicat un raport interesant privind persecuția în Franța a musulmanilor care se convertesc la creștinism. 

Studiu oferă date statistice interesante, dar și realitățile tragice cu care se confruntă cei convertiți ca urmare a persecuției din partea familiilor și rudeniilor.

În acest link puteți urmări un reportaj de o oră, în franceză, privind acest subiect:

Numărul exact al musulmanilor care se convertesc la creștinism în Franța este greu de stabilit. Biserica Catolică înregistrează anual în jur de 300 de botezuri de convertiți musulmani, iar bisericile neoprotestante botează în jur de 600. În total, deci, în jur de 900 de musulmani se botează anual în Franța, devenind astfel creștini. Pe lângă aceștia, se estimează că există un număr la fel de mare de musulmani care se consideră creștini, care frecventează bisericile, țin sărbătorile și ritualurile creștine, dar nu se botează de teama rudeniilor.

Presiunea din exterior este, însă, acerbă, ceea ce rezultă în reconvertirea la islam a între 5 și 30% dintre musulmanii care se încreștinează. Se estimează că până la 30.000 dintre musulmanii Franței s-au convertit la creștinism.

15% dintre copiii născuți în familii mixte se consideră „nemusulmani”, adică echivalentul a 735.000 de membri ai comunității musulmane. Franța are aproximativ 5 milioane de musulmani, din care, deci, 15% se consideră „nemusulmani”. Exact cum se identifică, însă, este greu de știut.

Este periculos pentru un musulman să devină creștin. Represaliile sunt multe, crunte și susținute. Familia marginalizează convertiții. Bărbații își bat soțiile și fiicele convertite. Frații și verișorii își bat surorile și verișoarele care se convertesc. Se estimează că 70% dintre convertiți sunt femei.

Convertiții sunt dați afară de la locul de muncă dacă muncesc pentru firme musulmane, sunt dezmoșteniți, batjocoriți. Surprinzător, unele biserici nu primesc cu brațe deschise convertiți, imputându-le că nu sunt creștini adevărați.

Pentru a evita persecuțiile din partea membrilor de familie, unii convertiți se despart de familiile lor și se mută în localități aflate la sute de kilometri depărtare de familiile lor. Unii convertiți mărturisesc că nu și-au mai văzut familiile de 10 până la 20 de ani, tocmai din cauza marginalizării.

Unii convertiți devin deprimați și dependenți de medicamente pentru a-și păstra echilibrul mintal. Au existat și cazuri de convertiți care au fost „linșați”, adică bătuți crunt în public de grupuri de musulmani. Unele fete care devin creștine sunt trimise înapoi în țările de origine pentru a se reconverti la islam.

Autoritățile franceze fac puțin pentru a proteja convertiții, cu toate că există legi care protejează persoanele care se convertesc de la o religiei la alta.

Am mai spus în trecut: cele mai persecutate ființe umane de pe planetă sunt femeile creștine care sunt forțate să se căsătorească cu bărbați musulmani. Astfel ele își pierd identitatea creștină, dar rămân batjocorite in noile familii: nu sunt „musulmane adevărate”. Adaug la această listă și femeile musulmane care se convertesc la creștinism. Noi românii o ducem (încă) bine în România. Este important, însă, să ne pese de soarta creștinilor din alte țări și, în special, de soarta musulmanilor care se convertesc la creștinism.

Vă solicit din nou semnături pentru petiția pe care am lansat-o săptămâna trecută în sprijinul creștinilor discriminați și persecutați în Occident.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.