.st0{fill:#FFFFFF;}

Știința confirmă că avem aceiași părinți: Adam și Eva 

Articole | 17/01/2022

O carte recent publicată și peste care tocmai am dat confirmă acest adevăr.

Seculariștii ne disprețuiesc zicând că noi credem niște fantezii. Dar Adevărul este de partea noastră. Știința este în urma Adevărului, dar încetul cu încetul se apropie de Adevăr. 

Este mai ușor astăzi să crezi într-un Creator decât era acum 200 de ani. Știința dovedește pe zi ce trece că "la început" a fost un Creator, un Cineva care a setat Universul și micuțul colț din Univers în care noi trăim. 

Știința ne-a transformat pe noi, ființele umane, în "mici creatori". După cum Dumnezeu ne-a înzestrat cu inteligență și noi la rândul nostru concepem dispozitive pe care le înzestrăm cu "inteligență artificială / artificial intelligence / AI".

Telefonul, de exemplu. Dacă noi putem face lucrul acesta, e surprinzător că mulți încă nu cred că există un Creator mai inteligent decât noi care ne-a creat și înzestrat cu inteligență. 

Un exemplu pe care îl discut astăzi și pe care îl aduc în sprijinul argumentelor mele este cartea recent publicată The Genealogical Adam and Eve: The Surprising Science of Universal Ancestry / Adam și Eva genealogici: Știința surprinzătoare a ancestralității universale.

Autorul cărții este Joshua Swamidass, expert în genetică.

Vă ofer o recenzie a cărții în limba engleză

Explozia în știință și cunoștințe din ultimele câteva decenii, mai ales în biologie și genetică, dovedesc că nu ne tragem din maimuță, ci că am fost creați de un Creator al cărui nume este Dumnezeu.

Eu nu sunt expert în genetică, dar Swamidass este. Și-a dedicat mulți ani din viață să studieze genetica și genealogiile părinților noștri. În cartea pe care tocmai a publicat-o, prezintă mai multe argumente și concluzii. 

Conform geneticii, este indiscutabil că fiecare ființă umană care trăiește la ora actuala pe planetă, adică aproape 8 miliarde de oameni, ne tragem din aceeași pereche de ființe umane (nu maimuțe). A

cea pereche este numită în Biblie Adam (bărbatul) și Eva (femeia). Este, de asemenea, indiscutabil că fiecare ființă umană care a trăit în trecut s-a tras din aceeași pereche inițială bărbat-femeie. 

O altă concluzie a lui Swamidass este că au fost suficienți doar 6.000 de ani pentru ca din perechea originară bărbat-femeie să rezulte toate miliardele de ființe umane care au trăit pe planetă de atunci încoace. 

Până recent, seculariștii și mulți oameni de știință afirmau că este imposibil ca dintr-o singură pereche specia umană să se fi înmulțit și extins până la miliardele de ființe umane care astăzi trăiesc pe planetă. Genetica a infirmat opinia seculariștilor. 

Surprinzător, Swamidass ne informează, de asemenea, că fiecare dintre noi deținem un mic procent din DNA-ul originar al perechii primare. Fiecare dintre noi primim o doză egală de DNA din partea mamei și a tatălui. Dar prin ei, primim câte 25% din doza de DNA a bunicilor, și așa mai departe în timp. Procentul devine tot mai minuscul, dar poate fi trasat înapoi la perechea originară. 

O altă concluzie a cărții este că la anul 1 AD (anno domini) deja fiecare persoană de pe planetă putea să-și tragă originea din perechea originară. ("Chiar dacă Adam și Eva ar fi trăit atât de recent cât cu 6.000 de ani în urmă, ei au fost părinții genealogici ai fiecărei ființe umane de pe glob care trăia în anul 1 A.D".) 

În general, oamenii de știință din America au primit pozitiv argumentele lui Swamidass. ("Descoperiri recente în genetică și paleontologie indică faptul că teoriile noastre științifice și paleontologia nu exclud istoricitatea lui Adam și Eva…")

O altă cercetătoare declara, în mod similar, că "posibilitatea unui cuplu primar comun nu mai este exclusă astăzi așa cum se credea înainte…" 

O concluzie finală a cărții este că "...s-au produs modificări în înțelegerea noastră a genealogiilor și geneticii care permit posibilitatea existenței unor părinți comuni ai întregii populații umane în trecutul recent…".

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.