.st0{fill:#FFFFFF;}

Strategia Națională de Educație Parentală ” 2022 – 2030″ (SNEP) 

Articole | 20/06/2022

Statul vrea ajutorul familiei, nu invers

Unul dintre motivele pentru care mă opun SNEP-ului 2022 (Strategia Națională pentru Educație Parentală) este că aceasta nu prevede sprijinirea familiei ca instituție socială. Dimpotrivă, urmărește îndoctrinarea părinților în ideologia pedagogică seculară a „experților”, dar nu suflă o vorbă despre sprijinirea familiei române în bătăliile ei cu politicile anti-familie inventate și promovate de statul secular și tribunalele lui obediente.

Semnați Petiția împotriva SNEP: https://aliantarenastereanationala.ro/…/strategia…

Investiția este obtuză. Statul vrea să aloce aproape 300 de milioane de lei până în 2030 pentru educarea părinților, dar nimic pentru întărirea celei mai vechi, trainice și statornice instituții sociale: familia naturală formată dintr-un bărbat și o femeie și familia nucleară, formată din mamă, tată și copii.

Familia nucleară tradițională este garanția cea mai bună pentru prevenirea sărăciei, sarcinilor timpurii, căsătoriilor timpurii, abandonului școlar, și a celorlalte deficiențe sociale cu care se confrunta România la ora actuală. Asta este o concluzie universală. Universala în timp. Universală la toate civilizațiile care au existat vreodată pe planetă. Universală din perspectiva politică. Sociologii din toate orientările politice sunt toți de acord privind această concluzie. La fel studiile sociologice.

Atunci de ce statul român promovează controlul familiei da către stat și îndoctrinarea părinților în loc să ne folosească banii pentru a întări și preveni șubrezirea și destrămarea instituției familiei? De ce statul roman, prin SNEP II, spune ce pot face părinții României pentru stat, dar refuză să răspundă la întrebarea „ce poate face statul roman pentru binele familiei române?”

La începutul lunii a fost publicat un studiu, unul dintre multele de-a lungul anilor, de fapt, care dovedește din nou concluzia de mai sus. [Link: https://ifstudies.org/…/the-benefits-of-marriage… ]

Cu cât procentul adulților căsătoriți scade, cu atât procentul familiilor și al copiilor care cresc în sărăcie crește. Conform studiului publicat de Social Capital Campaign, 60% dintre persoanele care formează clasa mijlocie din America sunt căsătoriți. Doar 20% dintre cei clasificați ca fiind săraci sunt căsătoriți. Iar procentul persoanelor care formează clasa muncitoare (blue collar) care sunt căsătoriți este de 40%. Autorii, deci, găsesc o relație directă între căsătorie și nivelul de bunăstare economică a diferitelor grupuri de cetățeni.

Când familia naturală ori nucleară este în declin, copiii plătesc un preț enorm: descind în sărăcie, interesul în educație și școală scade, dependența de practici și obiceiuri toxice crește. Violența este și ea o consecință a dizolvării familiei. Conform studiului, „family structure is one of the strongest, if not the strongest predictor of urban violence across cities in the United States / structura familiei este unul din factorii, cel mai puternic factor, am putea spune, care prezice violența urbană în orașele Statelor Unite”.

O altă concluzie este că „more than school quality, income inequality or race, the most predictive factor of upward mobility in a community is family structure / mai mult decât calitatea educației școlare, inegalitatea economică, ori apartenența rasială, cel mai important factor care determină ascensiunea în societate este structura familiei”.

Una dintre politicile sugerate de autori pentru întărirea familiei este transformarea bărbaților tineri în „bărbați stabili” din punct de vedere economic. Asta implică locuri de muncă bine plătite și din abundență. Asta are de-a face cu politicile economice ale unei țări.

America și-a exportat locurile de muncă în China și America Latină.

Rezultatul a fost un declin al situației economice a bărbaților americani, care la rândul ei a dus la divorț, conflicte în familie, și, în final, la destrămarea familiei ca instituție socială.

Resping SNEP-ul II. Întreaga politică a SNEP-ului trebuie anihilată, trecută prin shredder. O politică nouă trebuie adoptată ca să adreseze întrebarea: „ce poate face statul pentru familia română și părinții României pentru întărirea familiei tradiționale și nucleare”?

Semnați petiția împotriva SNEP: https://aliantarenastereanationala.ro/…/strategia…/

Autor:Petre Costea, Președinte ARN

Petre scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!


Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.