.st0{fill:#FFFFFF;}

Petiție împotriva Strategiei Naționale de Educație Parentală 

Petiții | 11/06/2022

În anul 2018 Guvernul României a propus un program național de educare a părinților pe un fond neo-marxist și anti-familie.

Programul nu a fost adoptat că urmare a opoziției masive din partea părinților și a liderilor diferitelor culte religioase din România.

În primăvara acestui an, Guvernul a revenit în spațiul public cu o versiune nouă a programului din 2018, numit "Părinți educați, copii fericiți! Strategia Națională de Educație Parentala 2022 - 2030" (SNEP).

Trebuie să ne opunem și să prevenim adoptarea acestui program! 

SNEP 2022 extinde controlul statului asupra familiei.

Statul, numit de însuși președintele Iohannis "eșuat", se amestecă în treburile familiei și în viața privată a cetățenilor.

Programul este contrar valorilor creștine și tradiționale.

Prin acest program se caută transformarea părinților din România în subiecți și unelte obediente ale statului, desemnate să promoveze o ideologie parentală concepută în afara României de către organizații și psihologi neo-marxiști, care resping autoritatea părinților în familie și promovează noțiunea că părinții biologici sunt irelevanți în creșterea și educarea copiilor lor.

Oferim o analiza succintă a SNEP 2022 făcută de Pro-Vita București și Alianța Familiilor din România.

SNEP 2022 subminează autoritatea părinților în raport cu copiii lor.

SNEP 2022 discriminează împotriva mamelor casnice, împotriva părinților cu un nivel de educație mai modest, și împotriva familiilor sărace și cu mai mulți copii.

Dacă SNEP vă fi adoptat de Guvernul României, se estimează că 80% dintre părinții României vor parcurge cursuri de educare parentală până în anul 2030, și vor parcurge cel puțin șase cursuri pentru fiecare copil pe care îl aduc pe lume, până când fiecare copil dobândește majoratul.

Cursurile vor fi plătite din bugetul statului, adică din banii noștri.

Se preconizează formarea a aproximativ 5000 de educatori parentali, iar cheltuielile programului sunt estimate la 300 de milioane de lei până în anul 2030.

România ar putea investi acești bani în mod mai eficient și benefic pentru copiii noștri: manuale școlare pentru fiecare copil, nu cinci manuale la o clasa de 15 copii.

Guvernul ar putea folosi din banii aceștia pentru remedierea deficiențelor din școli și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru copiii din familiile sărace.

SNEP este un program ideologic ostil familiei și valorilor familiei.

Nu putem permite statului și organizațiilor internaționale să constrângă părinții României pentru a participa la cursuri de educare parentală și să "ridice România la standardele și practicile internaționale" privind creșterea și educarea copiilor.

Aceste standarde, deja aplicate în Occident, facilitează confiscarea copiilor de la părinți așa cum deja s-a întâmplat cu multe familii de români care trăiesc în Occident.

Vă rugăm să semnați Petiția în număr cât mai mare. 

Semnăturile dumneavoastră vor fi înainte Guvernului României și Parlamentului.

Pentru mai multe informații:

Beniamin Lup, Președinte Executiv ARN

Tel. România: +40 744 797 611

Tel. Republica Moldova: +373 787 09 130

Formular semnătură petiție

Petiție împotriva Strategiei Naționale de Educație Parentală

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.