.st0{fill:#FFFFFF;}

Studiu : Generația noului mileniu se îndepărtează de Dumnezeu 

Articole | 25/05/2021

M-a cuprins tristețea săptămâna trecută dând peste ultimul studiu privind declinul religiozității, spiritualității, dar mai ales al creștinismului la generația tânără. El indică faptul că 43% dintre tinerii americani născuți între 1984 și 2002 "nu cred în Dumnezeu; nu știu dacă există Dumnezeu; și nu le pasă dacă există / don't believe in God; don't know if God exists; and don't care". 

Studiile de genul acesta sunt costisitoare și din nefericire nu le avem în România. Putem totuși conchide că în România procentul acesta ar putea fi la jumătate. Și chiar dacă ar fi la doar jumătate ar trebui să ne îngrijoreze la fel cum îngrijorează și generațiile mai în vârstă de dincolo de Ocean.

La fel, putem ușor specula că în Europa Occidentală, Scandinavia de exemplu, procentul acesta ar fi cu mult mai ridicat decât în Statele Unite la aceeași categorie de vârstă.

Doar 57% dintre tinerii americani mileniali (cum sunt cunoscuți tinerii născuți între 1984 și 2002) se identifică a fi creștini. Acest grup de vârstă, deci, include tinerii între 19 și 37 de ani. Este grupul care în doar o generație va înlocui generația celor acum vârstnici, iar implicațiile sociale, politice, economice și geopolitice vor fi radicale.

Gândirea generației următoare este tot mai detașată de creștinism. Doar 4% dintre mileniali au o perspectivă biblică asupra societății, iar 10% o perspectivă marxistă. Doar 16% dintre ei cred că "vor ajunge în paradis". 35% dintre ei preferă abolirea proprietății private deoarece ea cauzează, în opinia lor, "exploatare economică".

38% dintre ei cred în răzbunarea personală atunci când cineva le greșește (adică "get even with people who have wronged you / să te achiți față de cei care îți fac rău"). Doar 30% dintre ei cred că Dumnezeu a creat Universul și doar 44% că există o forță malefică numită "satana".

Autorul studiului este sociologul creștin Barna. El atribuie acest declin moral și spiritual păcatelor sociale adoptate și practicate de părinții lor: dizolvarea familiei și căsătoriei ca instituții sociale, divorțul, revoluția sexuală, pornografia, educația primită în școli. În opinia lui Barna școlile Americii au devenit "indoctrination farms / ferme de îndoctrinare" în marxism, hedonism, păgânism și anti-valori, în loc să fie ceea ce ele au fost în mod tradițional, școli care să pregătească tinerii pentru viață.

Studiul este fondat pe răspunsurile date întrebărilor în februarie, anul acesta, de 2000 de respondenți.

Recomand studiul și vă sugerez să-l citiți cu atenție și în profunzime. Datele furnizate de studiu sunt mult mai numeroase și detaliate. Citind studiul veți descoperi și modul în care mulți dintre copiii și nepoții voștri gândesc ori sunt tentați să gândească. Ori, la fel de important, cum gândesc mulți dintre prietenii lor.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.