.st0{fill:#FFFFFF;}

Este Suedia cea mai violentă țară din Europa? Se pare că da 

Articole | 02/07/2021

Mass-media portretizează Scandinavia ca pe un paradis de invidiat și imitat.

E extrem de dificil să dai peste un articol negativ la adresa Scandinaviei ori a scandinavilor în mass-media occidentală.

Ele lipsesc cu desăvârșire în mass-media americană.

Singura publicație peste care am dat care ocazional discută violența în Suedia, un subiect tabu în alte țări, e Spectator din Marea Britanie.

Pe 26 iunie a publicat articolul : Epidemia infracționalității armate în Suedia devine necontrolabilă (Sweden's gun crime epidemic is spiralling out of control) 

Conform articolului, care are la bază date statistice publicate de autoritățile suedeze, Suedia descinde într-un abis violent.

Cartierele ei urbane se transformă în câmpuri de bătălie între grupuri rivale (gangs) asemenea favelelor din Brazilia ori a unor barrios sărace din America Centrală.

Între 2016 și 2020 în medie au fost ucise în Suedia 112 persoane. Media anuală în perioada antecedentă, tot de 5 ani, era de 87 de persoane.

Conform articolului, "Suedia are cel mai ridicat nivel de criminalitate din Europa"

"Sweden now has among the worst rates of gun violence in Europe". 

La nivel european rata e de 1,6, pe când în Suedia este de 4, iar în România sub 1.

Suedia, afirmă autorul, devine  "aradisul gangsterilor din Europa" ("Europe's gangster paradise").

Poliția nu e în controlul cartierelor musulmane unde se produce majoritatea vastă a crimelor.

Grupurile rivale blochează drumurile care duc în cartierele musulmane fără ca poliția să intervină. 90% din toate crimele care implică folosirea unei arme sunt comise de imigranți ori de descendenți ai imigranților emigrați în Suedia în deceniile recente.

Un motiv major pentru care violența armată nu poate fi controlată este atitudinea suedezilor.

Lor le este teamă să nu fie etichetați ca fiind xenofobi dacă discută în mass-media ori critică violența din cartierele musulmane.

Din acest motiv, Suedia ezită și să publice date statistice privind violența. Ultimul raport detaliat a fost publicat în 2005 pentru perioada 1997-2001. Urmează ca în toamnă să fie publicat raportul pe perioada 2001-2020.

Europa a ales în mod nesăbuit. A ales să-și deschidă granițele în loc de imigrare ordonată, să promoveze multiculturalismul în detrimentul asimilării, și să ignore consecințele politicilor ei  eronate.

Suedia se confruntă cu o problemă majoră care nu mai poate fi ținută în ascuns și care nu se poate rezolva de la sine.

Din nefericire, problema Suediei devine o realitate și în alte țări europene cu o populație musulmană în creștere.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.