.st0{fill:#FFFFFF;}

Țara arde! Cui îi pasă? 

Articole | 24/10/2021

Țara arde! Cui îi pasă?

De la căderea guvernului Cîțu, politicienii nu prididesc în a ne asigura că nu au liniște și pace deoarece suferă enorm când văd criza politică în care se află România.

Din nefericire, istoria se repetă cu obstinație urmând același scenariu sumbru, în care niște indivizi „bine intenționați”, preocupați de propriile interese, de interese de partid, de orice altceva numai de soarta acestei națiuni nu, ne spun cât de mult le pasă de popor.

Această criză politică a fost declanșată de modul infantil în care PNL și USR-PLUS, partide aflate la guvernare, și-au disputat divergențele puerile, totul culminând cu retragerea de la guvernare a USR.

Pentru a pune umărul la adâncirea acestei crize, PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu, fără a veni cu propunerea unui premier, fără a-și asuma guvernarea.

Moțiunea este votată de către PSD, USR-PLUS și AUR, ceea ce a dus inevitabil la căderea guvernului. Iată cum întreaga clasă politică s-a unit, dar nu pentru rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă România, nu pentru a se pune de acord cum să guverneze eficient în folosul cetățeanului, ci pentru a susține o criză politică generată de orgolii, incompetență, lașitate, interese meschine...

În toată această degringoladă politică de care numai niște partide politice precum cele aflate pe scena politică românească sunt capabile, s-a implicat și președintele României, domnul Klaus Iohannis, numindu-l pe Dacian Cioloș prim-ministru, știind că nu are nici o șansă să treacă de parlament și să formeze un guvern. Rămâne de văzut ce se va alege de numirea ca premier a lui Nicolae Ciucă...

Printre miile de discursuri ale acestor „binefăcători”, se află și cel al progresistului Dan Barna, care, cu un cinism greu de descris, la B1 TV, compară USR cu cei 300 de spartani, spunând că, în această criză, este singurul partid responsabil care a venit cu o propunere de premier și și-a asumat guvernarea.

De asemenea, se tot vehiculează ideea alegerilor anticipate, deși se știe că în România procesul de demarare a acestora este unul extrem de greoi și de durată. Oare chiar își doresc alegeri anticipate?

Câți dintre actualii parlamentari sunt gata să renunțe la mandat pentru binele națiunii? Ei sunt conștienți că odată cu alegerile anticipate, își vor pierde locul călduț din parlament fără să fi apucat să guste din ciolanul ce tocmai li s-a pus dinainte. Nu știm exact ce urmăresc cu asta, dar știm că nu este cea mai bună variantă acum când mulți oameni sunt afectați de noile restricții.

Toată această criză politică se derulează într-o perioadă dramatică, când oamenii se îmbolnăvesc de Covid 19 cu miile și mor cu sutele zilnic, când cei aflați internați în spital ard la propriu, când prețurile cresc într-un ritm amețitor.

Dar cui îi pasă de ceea ce se întâmplă cu cetățeanul simplu? Cine își asumă eșecul? Cine răspunde pentru toate nenorocirile care s-au abătut asupra acestui popor din cauza incompetenței celor care s-au perindat pe la guvernare?

Din păcate, așa cum se știe, nimeni, pentru că nimănui nu-i pasă. Din 1989 și până în prezent, niciun partid politic din România, nu a trecut de stadiul unor promisiuni mincinoase. Folosind aceleași metode, nu ne putem aștepta la rezultate diferite.

Soluția pentru interminabilă criză politică în care se află România de mai bine de 30 de ani este în mâinile fiecărui român cu drept de vot.

E vremea când se poate face o schimbare în bine și pentru binele națiunii române. Alianța Renașterea Națională este o alternativă validă pentru oprirea acestui „blestem” care s-a abătut peste țara noastră.

De ce? Pentru că ne pasă. Doctrina Alianței este așezată pe moștenirea principiilor iudeo-creștine și locul central al cetățeanului în actul de guvernare sunt fundamentale pentru ARN, nu numai la nivel declarativ, ci și în aplicarea politicilor de care are nevoie societatea românească.

Doar prin implicarea fiecărui român în parte, putem să pregătim și să lăsăm copiilor noștrii o țară cu adevărat democratică și prosperă.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Dr. George Colcer
ARN
George scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Lidia a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.