.st0{fill:#FFFFFF;}

Atâta timp cât interesele politicienilor sunt doar cele de îmbogățire 

Articole | 05/01/2024

Noțiunea de securitate este complexă și cuprinde multe domenii, de exemplu, securitatea sanitară, securitatea cibernetică, securitatea energetică, securitatea economică și financiară, securitatea bancară, securitatea mediului, securitatea apărării naționale,… și, nu în ultimul rând, securitatea alimentară, asupra căreia aș dori să mă concentrez.
 
Unde altundeva (în afară de România, desigur) s-a mai pomenit că se emit tot felul de licențe de import pentru grâu, porumb, floarea-soarelui, soia, zahăr, etc., într-o țară în care acestea sunt produse în surplus, ori acest lucru arată o lipsă de viziune din partea celor care au condus România și o proastă gestionare a produselor agricole și o proastă gestionare a terenurilor în favoarea românilor și a României.
 
Puține țări civilizate își vând pământul sau îl închiriază pe perioade foarte lungi, sau e arendat pe mulți ani, atât occidentalilor, cât și arabilor. Știați că 40% din terenul arabil al României se află într-o astfel de situație juridică? Știați că există ferme agricole cu peste 50.000 de hectare de teren fiecare, deținute de străini? Știați că Insula Marea Baltă din Brăila, care însumează 85000 de hectare și este cel mai compact teren agricol care poate fi irigat în întregime, este dat arabilor?
Să nu credeți că sunt doar câteva exemple în România, sunt multe, foarte multe exemple care sunt deja cunoscute, așa că nu vreau să insist. Nu vrem nici să mergem pe un șablon că „nu ne vindem țara” și să cădem în cealaltă extremă, dar când e vorba de pământul nostru strămoșesc și de glia noastră românească, nu există loc de negociere sau de compromis.
 
V-ați întrebat dacă în situația actuală și cu legislația pe care o avem în acest moment putem asigura cadrul legislativ pentru a implementa securitatea alimentară a României? Nicidecum! Atâta timp cât interesele politicienilor sunt doar cele de îmbogățire, suntem cu toții în mare pericol, atât lipsa produselor, cât și prețurile mari ale acestora pot declanșa o criză alimentară greu de gestionat. Asistăm la tot felul de anomalii, vindem produse de bază ieftine și importăm produse procesate scumpe; cine are aceste interese?
În România se vorbește de evaziune fiscală și se caută unde nu trebuie, căutați pe rutele de intrare și ieșire din România, naval, terestru și aerian și veți găsi bani pentru pensii, salarii, educație, sănătate etc. doar cu un amendament. Nu mai furați, iar dacă nu puteți, predați-vă și opriți-vă din furat!
 
Semnează un om responsabil și cinstit.

Autor: Vasile Manolache,  Alianța Renașterea Națională


David Mondoc a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.