.st0{fill:#FFFFFF;}

Texasul lansează o ofensivă fără precedent împotriva avortului 

Articole | 22/05/2021

Miercuri, Guvernatorul Texasului a promulgat o lege care interzice prestarea serviciilor de avort în Texas după 6 săptămâni de sarcină. Este momentul în care, spun experții, se disting bătăile inimii în fătul nenăscut. Mai multe state americane deja au adoptat astfel de legi, dar toate au fost anulate de tribunale, cu excepția celei din Mississippi care acum se află pe rol la Curtea Supremă a SUA.

Cu prilejul promulgării legii, Guvernatorul Texasului a afirmat că "this bill ensures that every unborn child who has a heartbeat will be saved from the ravages of abortion / legea aceasta asigură că fiecare copil nenăscut al cărui inimă începe să bată va fi protejat de ravagiile avortului". 

red Texas store signage

Texasul, însă, a adoptat o lege care încearcă să pună capăt avortului în mod indirect. Nu scoate în afara legii avorturile făcute după 6 săptămâni de sarcină, ci permite oricărui cetățean texan, cu mici excepții, să dea în judecată orice clinică de avort din Texas pentru fiecare avort pe care îl face.

De exemplu, soțul poate da în judecată instituția medicală care avortează fătul rezultat din viața lui intimă cu soția lui. Un tânăr poate da în judecată o clinică de avort care avortează fătul nenăscut rezultat din relațiile lui de intimitate cu o tânără. Părinții pot face la fel pentru fetele lor adolescente care fac avort.

Penalizările clinicilor de avort sunt, deci, de ordin civil. Pentru fiecare avort făcut în contravenția legii, clinicile vor trebui să plătească de la 10.000 de dolari în sus, plus cheltuielile de judecată și avocații.

Texasul este pregătit pentru bătăliile naționale și internaționale care vor rezulta după 1 septembrie, când legea intră în vigoare. Alegând calea civila în loc de cea penală, legea va fi greu de atacat ca fiind neconstituțională. Efectul economic asupra clinicilor de avort va fi atât de devastator încât se vor închide.

Presa națională și internațională au atacat agresiv Texasul din pricina acestei legi. Au numit legea "extremă". Practicile extreme necesită contracarări extreme. Uciderea copiilor nenăscuți este cea mai mare crimă cunoscută istoriei, cea mai mare agresiune posibilă împotriva vieții, și cel mai extremist act.

Texasul este cel mai conservator stat al SUA. Este un stat pro-valori, pro-familie, pro-viață. Influența creștinismului e puternică și trainică în Texas, tocmai pentru că viața politică este dominată de creștini. Creștinii României au, în acest sens, un model bun de urmat în creștinii din Texas.

Texasul are resursele financiare, intelectuale, legale și politice necesare pentru a duce la infinit bătălia împotriva avortului. Asta s-a dovedit chiar în aceste zile. O știre de acum câteva săptămâni relata că Texasul a investit din fondurile publice peste 20 de milioane de dolari pentru a ține în viață o fetiță de culoare vreme de doi ani într-un spital din Fort Worth. Atât timp cât medicii dau fetiței o șansă, Texasul a declarat că va cheltui fondurile necesare pentru a o ține în viață.

Occidentalii, obsedați de cultura morții și vrăjiți de nihilismul lui Nietzche, critică agresiv Texasul, al cărei culturi este pro-viață și influențată, încă, în toate dimensiunile lui, de Biblie și creștinism.

Suntem solidari cu texanii creștini care au ales să asculte mai mult de Dumnezeu decât de țipetele stridente ale seculariștilor.

Implică-te în renașterea României

Avem multe lucruri de făcut. Poți contribui în multe feluri și în domenii de activitate diverse, în funcție de experiență și posibilități: zilnic sau săptămânal, minute sau ore, progresăm puțin câte puțin, dar sigur.

Autor
Peter Costea
Președinte ARN
Peter scrie articole în mod voluntar pentru ARN. Dacă și tu poți scrie articole sau vrei să contribui cu altceva, alătură-te echipei de voluntari!

Petrean Beniamin a publicat în mod voluntar acest articol. Implică-te și tu în renașterea României!

Abonează-te acum la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Urmărește-ne pe rețelele sociale și distribuie conținutul acestui articol. 


Articole din aceeași categorie
Rămâi la curent cu noutățile și proiectele pe care le avem în desfășurare, progresul și modul în care poți contribui în mod concret.